İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Özgürlük Filosuna düzenlediği saldırının
YDH- İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Özgürlük Filosuna düzenlediği saldırının yankıları sürerken Lübnan, İsrail’le ilişkisi bulunan Arap ülkelerinden İsrail’le ilişkilerini kesmelerini istedi.
YDH- İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Özgürlük Filosuna düzenlediği saldırının yankıları sürerken Lübnan, İsrail’le ilişkisi bulunan Arap ülkelerinden İsrail’le ilişkilerini kesmelerini istedi.
İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara adlı gemiye düzenlediği saldırıdan sonra bugün bir basın toplantısı düzenleyen Lübnan Dışişleri Bakanı Ali eş-Şami, İsrail’le ilişkisi olan Arap ülkelerinden bu ilişkilerini kesmelerini istediklerini söyledi.
İsrail’le ilişkilerin kesilmesiyle ilgili taleplerinin Arap Birliği’nin olağanüstü toplantısında görüşüleceğini belirten Lübnan Dışişleri bakanı Ali eş-Şami, “İsrail Arap devletleri ve uluslar arası toplum tarafından mahkum edilip cezalandırılmalıdır” dedi.
Lübnan Dışişleri Bakanı Ali Şami ayrıca, bazı Arap ve İslam ülkelerinin yetkilileriyle de Gazze’ye uygulanan ablukanın bir an önce sona erdirilmesi ile ilgili olarak istişarelerde bulunduklarını açıkladı.
İlgili Haberler
Hizbullah milletvekili: Seyyid Nasrallah’ın yolu kararlılıkla sürdürül…
26 Eylül 2026 19:28
İslami Cihad: İran, Filistin’i terk etmediği için hedef alınıyor
26 Eylül 2026 16:36
İsrail ordusu Güney Lübnan'da yeni çatışma aşamasına hazırlanıyor
25 Eylül 2026 22:02
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
