• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Umre yapmak için gittiği Suudi Arabistan’da kaçırılıp Amerika’ya götürüldüğü öne sürülen İranlı bilim adamı Şehram Emiri’nin Pakistan’ın Washington büyükelçiliğine sığındığı bildirildi.




    YDH- Umre yapmak için gittiği Suudi Arabistan’da kaçırılıp Amerika’ya götürüldüğü öne sürülen İranlı bilim adamı Şehram Emiri’nin Pakistan’ın Washington büyükelçiliğine sığındığı bildirildi.

     

    Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Umre yapmak için gittiği Suudi Arabistan’da kaçırılarak Amerikalılara teslim edildiği söylenen İran Malik Eşter Üniversitesi fizik bölümü öğretim üyesi Şehram Emiri, İran’ın Amerika nezdindeki menfaatlerini gözeten Washington’daki Pakistan büyükelçiliğine sığındı.

     

    İran İslam Devrimi’nden sonra Tahran’la Washington arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmesinden sonra İran’ın ABD’deki çıkarları Washington’daki Pakistan Büyükelçiliği tarafından, ABD’nin İran’daki çıkarları da Tahran’daki İsviçre Büyükelçiliği tarafından gözetiliyor.

     

    Mehr haber ajansı, Amerikalılar tarafından kaçırılan İranlı bilim adamının bugün İran’ın ABD nezdindeki çıkarlarını gözeten Pakistan’ın Washington büyükelçiliğine sığındığını ve en kısa sürede ülkesine dönmek için başvuruda bulunduğunu duyurdu.

     

    Tahran Malik Eşter Üniversitesi Öğretim Üyesi Şehram Emiri’nin, 5 Nisan’da hazırladığı bir video bandının özel bir takım yöntemlerle İran istihbarat servisi tarafından ele geçirildiğini belirten Mehr haber ajansı, Emiri’nin bu bantta 3 Haziran 2009 tarihinde ABD istihbarat servisi CIA’ya bağlı özel bir terör ve adam kaçırma timi ile Suudi istihbarat servisinin ortak operasyonu ile Medine kentinde kaçırıldığını ve Arizona eyaletinde bulunduğunu söylediğini bildirdi.

     

    İran, bu video bandını kanıt olarak göstererek Şehram Emiri’nin kaçırılarak ABD’ye götürüldüğünü belirtmiş ve vatandaşının iade edilmesi için Tahran’daki İsviçre büyükelçiliğinden Washington nezdinde girişim başlatmasını talep etmişti.

     

    Şehram Emiri bir süre önce youtube aracılığıyla yayımladığı bir video bandında da Amerikan güvenlik görevlilerinin elinden kaçmayı başardığını belirtmiş ve tekrar yakalanmadan önce kurtarılıp ülkesine gönderilmesinin sağlanması için insan hakları örgütlerinden kendisine yardım etmelerini istemişti.