• 08/04/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran basını, yabancı basında “Mahmud Ahmedinejad’ı taşıyan araç konvoyuna bombalı saldırıda bulunuldu” şeklinde haberleştirilen olayın ayrıntılarını açıkladı.




    YDH- İran basını, yabancı basında “Mahmud Ahmedinejad’ı taşıyan araç konvoyuna bombalı saldırıda bulunuldu” şeklinde haberleştirilen olayın ayrıntılarını açıkladı.

     

    Türk basınında Lübnan’dan yayın yapan Future televizyonu kaynak gösterilerek verilen haberi, İran’da ilk duyuran Khabar gazetesinin internet sitesi oldu.

     

    Olayı İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı taşıyan araç konvoyuna el bombasıyla saldırıda bulunulduğu şeklinde veren Khabar gazetesinin konuyla ilgili haberi şöyle:

     

    “Bugün İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la birlikte Hemedan kentine giden bakanlar kurulunu taşıyan araç konvoyunun yakınlarında el yapımı bir bomba patladı.

     

    Olay, bu sabah Hemedan kentine giden Mahmud Ahmedinejad’ın havaalanından Kudüs stadyumuna gittiği sırada gerçekleşti. Olaydan sonra cumhurbaşkanını karşılamaya gelen halk, ‘kahrolsun münafıklar’ diye sloganlar attılar.

     

    Saldırıya uğrayan minibüs, cumhurbaşkanına eşlik eden gazetecileri taşıyordu. Ancak bu olayda kaç kişinin yaralandığına ilişkin herhangi bir haber yansımadı. Ahmedinejad, iki gün önce ‘aptal Siyonistler beni öldürmeye çalıştılar’ demişti.”

     

    İlna haber ajansı ise konuyla ilgili haberinde Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Hemedan ziyareti sırasında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandığını ve karşılama töreninde kutlama amacıyla maytap patlatıldığını ancak hiçbir yaralanma veya maddi hasarın olmadığını belirtti.

     

    Yabancı televizyonları ve haber ajanslarını olayı “şeytanca çarpıtmakla” ve suçlayan İlna haber ajansı, Ahmedinejad’a bombalı saldırı olarak duyurulan olayın gerçekte onu karşılamaya gelen halkın kutlama amacıyla attığı maytaplardan ibaret olduğunu ifade etti.

     

    İrna haber ajansı da Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ı karşılamaya gelen kalabalık içerisindeki “heyecanlı bir gencin” cumhurbaşkanının kentlerine gelişini kutlamak amacıyla maytap patlattığını, törende hiçbir karışıklığa yol açmayan bu olayın bazı yabancı basın kuruluşları tarafından çarpıtılarak yansıtıldığını belirtti.