• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’ın önde gelen taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın bürosunun başkanı Meşşai’den en azından susmasını isteyebileceğini söyledi.




    YDH- İran’ın önde gelen taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın bürosunun başkanı Meşşai’den en azından susmasını isteyebileceğini söyledi.

     

    Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran’ın önde gelen taklit mercilerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, İslam öğretisinde farklı yorumlar bulunduğu için artık İslam öğretisinin değil, İran öğretisinin tebliğ edilmesi gerektiğini söyleyerek tepkileri üzerine çeken Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı Rahim Meşşai ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a tavsiyelerde bulundu.

     

    Bugünkü tefsir dersinden sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, “Mevcut şartlarda hükümeti zayıflatmak doğru değildir, dış tehditlere karşı koyabilmesi için hükümetin güçlü ve muktedir olması gerekir; ancak hükümetin de kendisini tezyif etmemesi gerekiyor” dedi.

     

    “Cumhurbaşkanlığı Bürosunun Başkanlının her gün kalkıp ölçüsüz sözler söyleyerek gerginlik yaratması ülkenin çıkarına değildir” diyen Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’a hitaben, “Benim cumhurbaşkanına önerim şudur, Cumhurbaşkanı, her ne sebeple olursa olsun ona veda edemiyorsa bile en azından ülkenin dış düşman karşısında birlik ve beraberlik içerisinde güçlü kalabilmesi için ona susmasını söylesin” diye konuştu.

     

    Öte yandan, İran meclisindeki hükümet yanlısı milletvekilleri, yargıyı Rahim Meşşai’ye yönelik sert eleştirilerde bulunan muhafazakar parlamenterlerden Ali Mutahhari ve Ahmed Tevekkuli’ye müdahale etmeye çağırdı.

     

    İran parlamentosunun önde gelen muhafazakar milletvekillerinden Ali Mutahhari, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la yandaşlarının görüşlerini Ayetullah Murtaza Mutahhari’yi öldüren terör örgütü Furkan’ın görüşlerine benzetti.

     

    İran’daki tüm ilmiye havzalarının yönetiminden sorumlu olan Ayetullah Murtaza Muktedai ise yargıyı Rahim Meşşai’ye müdahale etmeye çağırarak “Maalesef söz konusu şahsa müdahale edilmemesi, ‘İran Cumhuriyeti’ görüşünün bir başka ifadesi olan ‘İran öğretisini’ söz konusu eden bu şahsın ‘insan Allah olma potansiyeline sahiptir’ diyerek sapkın görüşlerinde diretme cüretini göstermesine sebep olmaktadır” dedi.