• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, Rusya’dan alınması düşünülen S-300 hava savunma sistemlerinin kendileri açısından herhangi bir önem taşımadığını açıkladı.




    YDH- İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, Rusya’dan alınması düşünülen S-300 hava savunma sistemlerinin kendileri açısından herhangi bir önem taşımadığını açıkladı.

     

    İsna haber ajansının bildirdiğine göre Savunma Sanayi günü münasebetiyle bir basın toplantısı düzenleyen İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi, yakında İranlı uzmanlar tarafından geliştirilen uzun menzilli hava savunma sistemlerinin üretimine başlayacaklarını belirterek Rusya’dan alınması düşünülen S-300 hava savunma sistemlerinin kendileri açısından gündem olmaktan çıktığını söyledi.

     

    Ülkesinin yaptırımların en yoğun olduğu bir dönemde uzaya uydu göndermekten denizaltı üretimine füze sistemlerinden uçak ve helikopter yapımına kadar birçok alanda kendine yeter hale ulaştığını belirten Vahidi, ABD’nin ürettiği F-35 savaş uçakları ve elektronik harp konusunda da bir endişelerinin bulunmadığını söyledi.

     

    General Vahidi, “F-35 savaş uçakları ABD tarafından üretilen ve kendine özgü kabiliyetleri olan uçaklardır; ancak İran İslam Cumhuriyeti bunlarla baş edecek özel tedbirleri düşündü ve yakında uygulamaya koyacak. Bizim yeni ileri teknoloji ürünü savaş araçları konusunda herhangi bir kaygımız yok” dedi.

     

    Rusya ile S-300’ler konusunda yaşanan soruna da değinen General Ahmed Vahidi, “Rusya, İran’a yönelik yeni yaptırım kararından önce bu füze savunma sistemlerinin İran’a teslimi konusunda herhangi bir sorun bulunmadığını açıklamıştı. Fakat yaptırım kararından sonra Rusya’daki bazı yetkililer bu konuda çeşitli açıklamalarda bulundu; fakat Rusya henüz bu konuda resmi bir tutum açıklamış değil. Bazı Rus yetkililer bu konudaki kararı devlet başkanının vereceğini ifade ettiler. Elbette biz dışarıdan bir ürün alma beklentisinde olmayacağız ihtiyacımız olan her şeyi içeride yapacağız” dedi.