• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD Başkanı Barack Obama’nın uluslar arası bir haydut olduğunu belirterek Amerikan yönetiminin “uluslar arası haydutluk madalyasını” hak ettiğini söyledi.




    YDH- İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD Başkanı Barack Obama’nın uluslar arası bir haydut olduğunu belirterek Amerikan yönetiminin “uluslar arası haydutluk madalyasını” hak ettiğini söyledi.

     

    Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran-Irak savaşının başlamasının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Kutsal Savunma Haftası” törenlerine katılmak üzere Şiraz kentine giden Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD ve bölgedeki bazı Arap ülkelerinin Saddam rejimine destek verdiğini hatırlatarak “BM o dönemde 8 karar yayımladı, ancak bu 8 kararın hiçbirinde Saddam’ın kimyasal silahlar kullandığına değinilmedi” dedi.

     

    8 Yılık İran-Irak savaşı sırasında Saddam rejiminin dünyadan destek aldığını belirten Laricani, “O dönemde hem Amerika hem de Sovyetler Birliği, Saddam rejimini silahlandırıyordu. Fransızlar Saddam rejimine uçak kiralıyordu. Kimyasal silahlar da bir Avrupa ülkesi tarafından Saddam’a aktarılıyordu. Bütün bu ülkeler, bölge ülkeleriyle bir araya gelerek İslam devrimini yok etmek ve zafer kazanmasını önlemek için çalıştılar” dedi.

     

    İran halkının 8 yıllık savaş boyunca Amerika’ya olan düşmanlığının derinleştiğini belirten Laricani, Amerika’nın savaştan sonra İran halkına başka yöntemlerle zulmettiğini, bugün ise İran halkının önüne sürekli olarak taş koymaya çalıştığını söyledi.

     

    “Ben, Obama’nın İran halkına yardım etmek istediğine ilişkin sözlerini hangi yüzle söylediğini bilmiyorum. Bay Obama şunu bilmelidir ki o, uluslar arası bir hayduttur ve hiçbir zaman İran halkının yanında olmamıştır” diyen Laricani, Amerika’nın gerek savaş döneminde gerekse daha sonra sürekli olarak İran halkının karşısına dikildiğini söyledi.

     

    ABD Başkanı Obama’nın İran halkına mesaj gönderdiğini söyleyerek kendince sıcak mesajlar vermeye çalıştığını belirten Laricani, “Biz mesaj istemiyoruz. Yalnızca İran halkının söylediklerinin dikkate alındığı namuslu bir ortam yaratılmasını istiyoruz. Amerikalılar, uluslar arası haydutluk madalyası almayı hak eden davranışlar sergilediler” dedi.