Bağdat’a havan saldırısı çok sayıda ölü var

img
Bağdat’a havan saldırısı çok sayıda ölü var YDH

SAAF-Bağdat’ta bugün sabah saatlerinde düzenlenen havan saldırılarında ilk belirlemelere göre




SAAF-Bağdat’ta bugün sabah saatlerinde düzenlenen havan saldırılarında ilk belirlemelere göre 31 Iraklının öldüğü, 153’ünün de yaralandığı açıklandı.

 

Irak savunma Bakanı Sadun Ebu’l-Ala, Bağdat’ın Kerate semtine atılan çok sayıdaki havan topunun bir bankayla bir eve isabet ettiğini ve burada yangına sebep olduğunu belirterek daha sonra çok sayıda insanın bulunduğu bir meydana yönelik yapılan havan topu saldırısında ise çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Öte yandan bir benzin istasyonu yakınına bırakılan patlayıcı yüklü bir aracın infilak etmesi sebebiyle çıkan yangının civardaki evlere ve otomobillere sıçradığı belirtiliyor.

 

Söz benzin istasyonunun Irak Cumhurbaşkanı Yardımcılarından Adil Abdülmehdi’nin evinin yakınlarında olduğu ifade edilirken, Birleşik Irak İttifakı’na ait bir büroya yönelik olarak da havan saldırısı düzenlendiği belirtildi.

 

Düzenlenen bu saldırının Irak Cumhurbaşkanı Talabani’nin ve Birleşik Irak İttifakı lideri Abdülaziz el-Hekim’in evlerinin de bulunduğu Kerade semtine son bir yıl içinde yapılan en büyük saldırı olduğu ifade ediliyor.