• 10/05/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’ın önde gelen taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, bazı İslami şahsiyetlere hakaret içeren sözleriyle gündeme gelen Kuveytli bir Şii mollaya sert tepki gösterdi.




    YDH- İran’ın önde gelen taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, bazı İslami şahsiyetlere hakaret içeren sözleriyle gündeme gelen Kuveytli bir Şii mollaya sert tepki gösterdi.

     

    Ehlibeyt haber ajansı Abna’ın haberine göre bugünkü içtihat derslerinden sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayetullah Mekarim Şirazi, “Londra’da yaşayan alim kılıklı bir cahilin neler söylediğini duydunuz. Şia adına bazı mezheplerin mukaddesatına hakaret etti. Peygamberin eşlerinden birine yönelik tuhaf ve yakışıksız isnatlarda bulundu. Bu adam ya birilerinin uşağı veya görevlisidir; ya bir beyinsiz ya da bir delidir” dedi.

     

    Söz konusu şahsın hiçbir şekilde Şia’nın temsilcisi olamayacağını belirten Ayetullah Mekarim Şirazi, bu şahsın söylediklerinden hareketle Şiiliğe saldıran Vehhabilere de değindi ve “Bazı Vehhabi alimleri ise bu adamdan daha cahiller. Onlar bu adamın sözlerine dayanarak Şiiler içlerindekini dışarı çıkardılar dediler. Halbuki İran’daki, Lübnan’daki, Arap ülkelerindeki ve Avrupa’daki yüzlerce Şii alim, alim geçinen bu adamı mahkum etti ve onun Şii olmadığını söyledi” dedi.

     

    Vehhabilerin, Şii alimlerin söz konusu şahsa yönelik tepkilerini ve yazdıkları eserleri görmezden gelerek birilerinin uşağı ya da memuru olan bir şahsın hezeyanlarını esas aldığını belirten Ayetullah Mekarim Şirazi, “Biz bu şahsın söylediklerini kötü olduğunu, yalan olduğunu ve bu şahsın da cahil olduğunu söylüyoruz; ama Vehhabiler, bu adamın sözlerine tutunuyorlar. Ben akait, tefsir ve diğer İslami ilimlerle ilgili 140 kitap yazdım. Bunların hiçbirinde onlara ve peygamberin eşlerine yönelik hiçbir yakışıksız ifade bulunmamaktadır. Bunların hiçbirini esas almazken birilerine uşaklık yapan bu adamın sözlerini esas alıyorlar” dedi.

     

    Ayetullah Mekarim Şirazi, kürsel istikbarın İslam’a karşı birçok karmaşık komplolar düzenlediğini belirterek “Hem Londra’da yaşayan o şahsın hem de yabancıların komplolarının etkisiyle bu sözleri söylemiş olması hem de Hicaz’daki Vehhabilerin bu komploların etkisiyle bu şekilde bir tutum takınması mümkündür. Sonuç olarak her ikisi de Müslümanları birbirine düşürmek için el ele vermiş bulunuyorlar” diye konuştu.

     

    Şii alimlerin peygamberin eşlerine yönelik hakaretleri, doğrudan peygambere yapılmış hakaretler olarak gördüklerini bundan dolayı da mahkum ettiklerini belirten Ayetullah Mekarim Şirazi, İmam Humeyni’nin Şeytan Ayetleri kitabının önemli bir kısmında Peygamber hanımlarına yönelik hakaretler bulunduğu için Selman Rüşdi hakkında mürtet fetvası verdiğini hatırlattı.