• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Sağlık Bakanı Bayan Merziye Destcerdi, ülkede 80 bin Aids hastası bulunduğunu belirterek bu hastaların şimdiye dek yalnızca yüzde 25’inin belirlenebildiğini açıkladı.




    YDH- İran Sağlık Bakanı Bayan Merziye Destcerdi, ülkede 80 bin Aids hastası bulunduğunu belirterek bu hastaların şimdiye dek yalnızca yüzde 25’inin belirlenebildiğini açıkladı.

     

    Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Aids konusunda Birleşmiş Milletlerle ortak yürütülen programla ilgili bir toplantıya katılan İran Sağlık Bakanı Merziye Vahid Destcerdi, ülkesinde 80 bin Aids hastasının bulunduğunu ve bunların ancak yüzde 25’inin belirlendiğini belirterek “Aids konusunda ülkede bir yanardağla karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

     

    Yasadışı cinsel ilişkilerin Aidse yakalanma konusunda kişileri ciddi bir şekilde tehdit ettiğini hatırlatan İran Sağlık Bakanı Destcerdi, “yapılan araştırmalar sokaklarda yaşayanların büyük bir çoğunluğunun Aids hastası olduğunu ve bu hastalığı başkalarına da bulaştırabileceklerini göstermektedir” dedi.

     

    İran’da 22 Aids hastasının belirlendiğini belirten Bayan Destcerdi, “Ülkede 80 binden fazla Aids hastası bulunmaktadır. Bunların dörtte biri belirlenmiştir. Dünyadaki oranlarla kıyaslandığında bu rakam çok yüksek değildir; ama ülkenin kültürel durumu dikkate alındığında bu rakam yüksek bir rakamdır” dedi.

     

    İran’da Aids hastalarının çoğunluğunu iğne kullanarak uyuşturucu alan kişilerin oluşturduğunu belirten Destcerdi, gelecekte ülkede Aids konusunda adeta bir yanardağla karşı karşıya kalınabileceği uyarısında bulunarak bu hastalık konusunda bilgilendirmenin önemine dikkat çekti.

     

    Uyuşturucu madde kullanımının oldukça yüksek olduğu ülkesinin uyuşturucu madde trafiğinin ortasında yer aldığını belirten Bayan Destcerdi, Afganistan’da son yıllarda uyuşturucu madde üretiminde yaşanan artışa dikkat çekerek “öyle görünüyor ki bu meselenin arkasında haşhaş üretimini arttırarak bizim gençlerimizi uyuşturucu bağımlısı yapmaya yönelik bir komplo söz konusu” dedi.