• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran, yolcu uçaklarına yakıt vermeyen Avrupa ülkelerinden İngiltere’ye karşı misillemede bulunmaya başladı.




    YDH- İran, yolcu uçaklarına yakıt vermeyen Avrupa ülkelerinden İngiltere’ye karşı misillemede bulunmaya başladı.

     

    Washington Post gazetesinin haberine göre İran, Avrupa’da yolcu uçaklarına yakıt verilmemesi üzerine şimdilik sadece İngiltere’ye yönelik bir misillemede bulunarak Tahran’a gelen İngiliz uçaklarına yakıt vermemeye başladı.

     

    British Midland Airwyas firması sözcüsü, İran havaalanı yetkililerinin bir haftadır uçaklarına yakıt vermediklerini belirterek son bir haftadır bölge ülkelerinden yakıt almak zorunda kaldıklarını açıkladı.

     

    Tahran havaalanlarından ihtiyaç duydukları yakıtı alamadıklarını belirten British Midland Airwyas firması sözcüsü, İran’ın yakıt vermemesi sebebiyle Londra-Tahran seferlerinin durduğunu ifade etti.

     

    Diğer Avrupalı hava yolu şirketlerinin Tahran’ın bu adımından endişe ettikleri bildirilirken uzmanlar, uçaklara yakıt verilmemesinin yoğun zaman ve para kaybına dolayısıyla da seferlerin aksamasına ya da tamamen durmasına sebep olduğunu ifade ediyorlar.

     

    Öte yandan İran basınında yer alan haberlere göre İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, İran’ın İngiltere’ye yönelik misillemesini doğrulamakla birlikte konuyla ilgili bir açıklama yapmadığını bildirdi.