Laricani:, “İran, öğretisi”, sapkınlıktır Laricani:, “İran, öğretisi”, sapkınlıktır Laricani: “İran öğretisi” sapkınlıktır Laricani: “İran öğretisi” sapkınlıktır Laricani: “İran öğretisi” sapkınlıktır Laricani: “İran öğretisi” sapkınlıktır Laricani:, “İran, öğretisi”, sapkınlıktır

Laricani: “İran öğretisi” sapkınlıktır Laricani: “İran öğretisi” sapkınlıktır img
Laricani: “İran öğretisi” sapkınlıktır YDH

YDH- İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Laricani, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yeniden gündeme getirdiği “İran öğretisi” kavramına sert tepki gösterdi.




YDH- İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Laricani, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yeniden gündeme getirdiği “İran öğretisi” kavramına sert tepki gösterdi.

 

İlna haber ajansının bildirdiğine göre İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Laricani, bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı Rahim Meşşai’nin büyük tepkilere neden olan İslam öğretisinin yerine “İran öğretisinin” yayılmasına ilişkin sözlerinin geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından yeniden gündeme getirilmesine tepki gösterdi.

 

Yüksek yargı mensuplarıyla düzenlediği bir toplantıda konuşan Ayetullah Sadık Laricani, “İran İslam’ı” ve “İran öğretisi” gibi kavramların yayılması gerektiğine ilişkin sözlerin yeniden tekrarlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek bunun İslam inançlarıyla çelişen bir sapkınlık olduğunu söyledi.

 

Yetkililerin İslam’la ilgili görüş beyan ederken dikkatli davranması gerektiğini belirten Laricani, “İran İslam’ı, Kur’an’ın ayetlerine hadislere ve İslam inancına aykırı ve yanlış bir sözdür. Çünkü İslam belli bir zaman ve mekana özgü olmayan evrensel bir dindir” dedi.

 

İranlı ya da gayrı İranlı diye bir İslam olamayacağını belirten Ayetullah Sadık Laricani, “İslam aşkın bir gerçekliktir ve hiçbir ülkeye özgü de değildir. İslam’ın İranlılıkla vasfedilmesi, fahiş bir hata ve bir mugalatadır. Hadislerde de belirtildiği gibi İslam’ın hakikati “peygamberle gelendir”, açıktır ki Peygamberin getirdiğinin ise İranlısı veya gayri İranlısı olmaz” diye konuştu.

 

Bu tür ifadeler kullanarak İranlıları İslam’a karşıymış gibi göstermeye çalışanların eline koz verilmemesi gerektiğini belirten Laricani, “Eğer İran İslam’ından kasıt Ehlibeytin velayetine tabi olmak ise neden Ehlibeyt İslam’ı kullanmıyoruz?” dedi.

 

Ayetullah Sadık Laricani, “Dünyadaki tüm Müslümanların bizi kardeşleri olarak gördüğü, tüm İslam dünyası için vahdeti savunan örnek bir ülke olmalıyız” dedi.