• 11/05/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran İstihbarat Bakanlığı, İngiltere’ye bağlı dört teröristin ülkenin batısındaki Merivan kentinde tutuklandığını açıkladı.




    YDH- İran İstihbarat Bakanlığı, İngiltere’ye bağlı dört teröristin ülkenin batısındaki Merivan kentinde tutuklandığını açıkladı.

     

    İran’ın İngilizce yayın kuruluşu Press TV, İstihbarat Bakanlığının İran’ın Kürdistan eyaletine bağlı Merivan kentinde İngiltere’ye bağlı dört teröristin tutuklandığını ve teröristlerle birlikte çok sayıda silah ve örgütsel dokümanın da ele geçirildiğini açıkladığını duyurdu.

     

    4 teröristin yakalandıktan sonra geçen yıl beş terörist eylem düzenlediklerini itiraf ettiğini belirten İran İstihbarat Bakanlığı, teröristlerin kendilerine eylem başına 20 bin Dolar ücret ödenmesinin kararlaştırıldığını; ancak yakalanıncaya kadar sadece 8 bin Dolar alabildiklerini söylediğini açıkladı.

     

    Yakalanan kişilerin talimatları Irak’ın Süleymaniye kentinden şu an İngiltere’de ikamet etmekte olan Celil Fettahi adlı şahıstan aldıklarını itiraf ettiğini belirten İran İstihbarat Bakanlığı, Komala örgütünün liderlerinden olan Fettahi’nin 1979’dan bu yana İran’ın batısında yüzlerce terörist eylem düzenlediğini ifade etti.

     

    Mecid Bahtiyar, Hejir İbrahimi, Lokman Muradi ve Zenyar Muradi adlı teröristlerin Komala örgütü üyesi oldukları belirtilirken, söz konusu kişilerin eylemler için gerekli olan silah ve paranın Celil Fettahi tarafından sağlandığını itiraf ettikleri bildirildi.

     

    İngiliz Dış İstihbarat Servisi MI-6’nın başkanının 28 Ekim’de İran’ın nükleer programının engellenmesi için istihbarat operasyonları yaptıklarını açıkladığını belirten İran İstihbarat Bakanlığı, İngiltere’yi İran rejimi muhalifi terörist örgütleri desteklemekle suçladı.