• 11/09/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Amerika’dan İran’ın nükleer programının durdurulabilmesi için askeri adımlar atmasını istedi.




    YDH- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Amerika’dan İran’ın nükleer programının durdurulabilmesi için askeri adımlar atmasını istedi.

     

    Birleşik Arap Emirliklerinden yayın yapan Suudi sermayeli el-Arabiya televizyonunun haberine İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD’deki Yahudi örgütlerinin New Orleans kentinde yapılan yıllık toplantısında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a “Yalnızca anlamlı bir askeri tehdit İran’ın nükleer silah edinmesini engelleyebilir” dedi.

     

    Netanyahu’nun ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’dan İran konusundaki talebinin İsrailli bir üst düzey askeri yetkili tarafından basına yansıtıldığını belirten el-Arabiya televizyonu, ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in, İsrail Başbakanı’nın İran’a karşı askeri seçeneğe başvurulmasına ilişkin önerisine karşı çıktığını duyurdu.

     

    ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in, Netanyahu’nun askeri seçeneğe başvurulması yönündeki talebini Amerika’nın İran’a yönelik attığı siyasi ve ekonomik adımların etkili olmaya başladığını söyleyerek reddettiği bildirildi.

     

    İsrail Başbakanı Netanyahu’nun İran’a karşı askeri seçeneğe başvurulması yönündeki talebinin BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ile Almanya’dan oluşan 5+1 grubunun İran’la yeni tur müzakerelere hazırlandığı bir sırada yapılması dikkat çekici bulundu.

     

    İktidara geldiğinden bu yana İran’ın nükleer programıyla ilgili sorunun müzakereler yoluyla çözümünü savunmakla birlikte bu ülkeye karşı ağırlaştırılmış yaptırımlar öngören bir politika izleyen Barack Obama yönetimi askeri seçeneğin bütünüyle devre dışı olmadığını vurguluyor.