• 12/06/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı İsfendiyar Rahim Meşşai, bir Alman gazetesine verdiği demeçte cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki tutumunu açıkladı.




    YDH- İran Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı İsfendiyar Rahim Meşşai, bir Alman gazetesine verdiği demeçte cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki tutumunu açıkladı.

     

    İran’dan yayın yapan hükümet yanlısı Rahva adlı internet sitesinin bildirdiğine göre, İran Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı İsfendiyar Rahim Meşşai, bir Alman gazetesine verdiği demeçte muhabirin “Ahmedinejad’ın cumhurbaşkanlığı süresinin dolmasından sonra siz cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?” şeklindeki sorusuna “Bu tür şeyler söyleniyor; ama İran milleti büyük bir millettir, ben böylesi bir millete cumhurbaşkanı olmak için kendime izin veremem” diye cevap verdi.

     

    Demecinde Wikileaks adlı internet sitesinde yayımlanan belgelere de değinen Meşşai, bu belgelerin gerçek olmadığını belirterek Amerika’nın bu belgeleri İran karşıtı politikalarını arttırmak için yayımlattığını iddia etti.

     

    İsfendiyar Rahim Meşşai, muhabirin “İran hükümeti, Amerikalıların İran’a zarar vermek için 250 bin belge uydurduğuna mı inanıyor?” şeklideki sorusunu da  “Amerikalılar asıl hedefleri olan uydurma belgeleri, gerçek belgelerin arasına katıyor” diye cevapladı.

     

    Wikileaks’ta yayımlanan ve İslam Devrimi Lideri’nin hasta olduğuna ilişkin iddialar içeren belgeleri de reddederek “Onun sağlık durumu son derece iyi, randevu veriyor, görüşmeye gelenleri kabul ediyor ve seyahatlere gidiyor” dedi.

     

    Casusluk suçlamasıyla tutuklanan Alman vatandaşlarının hemen serbest bırakılmasının söz konusu olmadığını da belirten Meşşai, İran hükümetinin tutuklu Almanları yılbaşı dolayısıyla Alman büyükelçiliğinde aileleriyle görüştürmeyi düşündüğünü söyledi.