• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, Çabehar kentinde düzenlenen ve 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.




    YDH- İran İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, Çabehar kentinde düzenlenen ve 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

     

    İran İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, bugün sabah saat 10.30 sıralarında ülkenin güney doğusundaki Çabehar kentinde düzenlenen Tasua törenlerine yönelik bombalı intihar saldırısında 40 kişinin öldüğünü, 80’den fazla kişinin de yaralandığını belirterek hayatını kaybedenler arasında birçok Sünninin de bulunduğunu açıkladı.

     

    “Uluslar arası istikbar, Şii ve Sünni kardeşlerin arasında fitne çıkarmak için birçok girişimde bulundu; ama şimdiye kadar bu eylemler hep aksi sonuçlar doğurdu” diyen İran İçişleri Bakanı Neccar, ülkede artan terörist eylemler üzerine toplanan Ulusal Güvenlik Konseyi’nde bu tür terörist saldırıların yakalanmasına yönelik yeni kararlar alındığını ifade etti.

     

    İstihbarat servisinin Çabehar saldırısıyla ilgili olarak bazı kişileri tutukladığını ve saldırıyla ilgili olarak çok önemli ipuçlarına ulaşıldığını belirten Neccar, “teröristler, sınırın öte tarafından son derece modern teçhizatlar alıyorlar ve Pakistan’da eğitim görüyorlar” dedi.

     

    Konuyla ilgili olarak Pakistanlı yetkililere uyarıda bulunduklarını belirten Mustafa Muhammed Neccar, Pakistan’ın da bu konudaki soruşturmayı derinleştireceğini bildirdiğini söyledi.

     

    İran Meclis Başkanı Ali Laricani de İranlı bilim adamlarına yönelik suikastlar ve Çabehar’daki terörist saldırıdan Amerika ve İsrail’i sorumlu tutarak bu saldırıların cevapsız kalmayacağını söyledi.

     

    Çabehar'da düzenlenen saldırının sorumluluğunu, Abdulmelik Rigi liderliğindeki "Cundullah" adlı terör örgütü üstlendi. İran güvenlik güçleri tarafından yakalanan ve Amerika'dan destek gördüklerini itiraf eden Abdulmelik Rigi idam edilmişti.