• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Cezaevinde gördüğü kötü muameleyi protesto etmek için geçtiğimiz hafta açlık grevine başlayan İranlı yazar Muhammed Nurizad, hastaneye kaldırılırken Nurizad’ın ailesi de tutuklandı.




    YDH- Cezaevinde gördüğü kötü muameleyi protesto etmek için geçtiğimiz hafta açlık grevine başlayan İranlı yazar Muhammed Nurizad, hastaneye kaldırılırken Nurizad’ın ailesi de tutuklandı.

     

    İran’dan yayın yapan Kelime adlı internet sitesinin haberine göre cezaevinde gördüğü işkenceyi protesto etmek için geçtiğimiz hafta açlık grevine başlayan İranlı yazar ve film yönetmeni Muhammed Nurizad, dün mide kanaması geçirdiği için hastaneye kaldırıldı.

     

    Habere göre, Muhammed Nurizad’ın sağlığından endişe duydukları için Evin Cezaevine giden Nurizad’ın eşi Fatıma Meleki, çocukları ve kardeşi ile 2009 yılındaki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra tutuklanan reformcu politikacılardan Mustafa Taczade’nin eşi Fahrussadat Muhteşemipur, bugün güvenlik görevlileri tarafından tartaklanarak tutuklandı.

     

    Muhammed Nurizaed’ın kişisel internet sitesi ise Nurizad’ın eşi Fatıma Meleki ile Mustafa Taczade’nin eşi Fahrussadat Muhteşemipur’un akşam saatlerinde serbest bırakıldığını; ancak Bayan Meleki’nin sağlık durumunun kötüleşmesi sebebiyle serbest bırakıldıktan hemen sonra hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

     

    Tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra İslam Devrimi Liderine yazdığı mektuplarda Devrim Liderine, cumhurbaşkanına ve Meşhed Cuma İmamına hakarette bulunduğu gerekçesiyle 3 buçuk yıl hapis ve kırbaç cezasına çarptırılan Muhammed Nurizad, son olarak Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Amuli Laricani’ye cezaevinde gördüğü işkenceleri anlatan bir mektup yazmıştı.

     

    Başta İran’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi olmak üzere birçok siyasetçi ve aydın, Muhammed Nuriad’a açlık grevine son vermesi çağrısında bulunmuştu; ancak görüşme yasağı konulduğu için ailesi de dahil olmak üzere hiç kimse Muhammed Nurizad’la görüşemiyor.

     

    Halen Muhammed Nurizad’dan başka Nesrin Sutude, Areş Sadıki, Rıza Şehabi, Golamhüseyin Arşi adlı siyasi tutuklular da cezaevinde gördükleri işkenceden dolayı açlık grevinde bulunuyor.