• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Savunma Bakanı eski Yardımcısı Ali Rıza Asgari’nin İsrail’deki bir cezaevinde öldüğüne ilişkin haberlerin ardından Tahran’ın uluslar arası mahkemelerde İsrail’e dava açabileceği bildirildi.




    YDH- İran Savunma Bakanı eski Yardımcısı Ali Rıza Asgari’nin İsrail’deki bir cezaevinde öldüğüne ilişkin haberlerin ardından Tahran’ın uluslar arası mahkemelerde İsrail’e dava açabileceği bildirildi.

     

    Mehr Haber ajansının bildirdiğine göre İran Meclisi Dış Politika ve Savunma Komisyonu Sözcüsü Kazım Celali, dışişleri bakanlığından Ali Rıza Asgari konusuyla ilgili olarak uluslar arası mahkemelerde yargı sürecini başlatmasını istedi.

     

    Meclis oturumu sonrasında, dört yıl önce İstanbul’da kaçırılan İran Savunma Bakanı eski yardımcısı Ali Rıza Asgari’nin durumuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Kazım Celali önceleri İsrail basınında Asgari’nin bir ülkeye sığındığına ilişkin haberlerin yer aldığını hatırlattı ve “Asgari’nin İsrail’de bulunduğuna ilişkin haberlerin ardından uzun bir süre bu konuda bir haber yayımlanmamıştı. Ancak son olarak Siyonist basın onun intihar ettiğine ilişkin haberlere yer verdi. Onlar, bu şekilde Asgari’nin ölümünü bir intihar gibi göstermeye çalıştılar. Bu, onun kaçırılmış olduğu yönündeki inancımızın doğru olduğunu gösteriyor” dedi.

     

    Asgari konusunda Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu’nda geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Kazım Celali, bir ülkeden sığınma talebinde bulunacak bir kişinin bu şekilde ortadan kaybolmasının mümkün olmadığını söyledi ve Asgari’nin kaçırılmış olduğundan emin olduklarını ifade etti.

     

    “Öyle görünüyor ki Asgari şehit edilmiştir, doğal olarak uluslar arası toplumun bu konunun ciddi bir şekilde takipçisi olması gerekir” diyen Kazım Celali, uluslar arası toplumun bu konuda cevap vermesi gerektiğini belirtti ve hayattaysa kendisinin öldürülmüş veya ölmüşse de cenazesinin İran’a teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

     

    Celali ayrıca meclis olarak dışişleri bakanlığından Ali Rıza Asgari konusunda uluslar arası mahkemelerde dava süreci başlatmasını istediklerini söyledi.

     

    İran basını dün, İsrail’de yayımlanan Haaretz ve Yediot Ahronot gazetelerinde Ali Rıza Asgari’nin cezaevinde intihar ettiğine ilişkin haberler yayımlandığını; ancak kısa bir süre sonra söz konusu haberin bu gazetelerin internet sitelerinden kaldırıldığını yazmıştı.