Son Dakika
İnşa

Afganistan’ın Kandehar kentinde bir hamama düzenlenen intihar saldırısının

01 Temmuz 2011 Bu sayfayı yazdır

YDH- Afganistan’ın Kandehar kentinde bir hamama düzenlenen intihar saldırısının sorumluluğunu Taliban üstlendi.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Afganistan’ın Kandehar kentinde bir hamama düzenlenen intihar saldırısının sorumluluğunu Taliban üstlendi.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Afganistan güvenlik yetkilileri bugün ülkenin güneyindeki Kandehar ilindeki bir hamama düzenlenen intihar saldırısında 17 kişinin öldüğünü 21kişinin de yaralandığını açıkladı.

 

Bugün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen terörist saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Kandehar Valiliği Sözcüsü Zalmay Eyyubi, saldırının bölgedeki Çevik Güç komutanlığı görevini üstlenen Ramazan isimli üst düzey bir yetkiliyi hedef aldığını belirterek söz konusu kişinin bu saldırıda hayatını kaybettiğini söyledi.

Haber içi

 

Bir bildiri yayımlayarak saldırının sorumluluğunu üstlenen Taliban ise saldırının hedefi olan şahsın dışında hayatını kaybedenlerin tamamının da polis olduğunu belirtti.

 

Afganistan İçişleri Bakanlığı 2010 yılında düzenlenen saldırılarda 1292 polisin öldüğünü açıkladı.

 

İlgili Haberler