Son Dakika
İnşa

Hüsnü Mübarek rejimine karşı sürdürülen gösterilerde beşinci güne girilirken Mısır

01 Aralık 2011 Bu sayfayı yazdır

YDH- Hüsnü Mübarek rejimine karşı sürdürülen gösterilerde beşinci güne girilirken Mısır hükümeti istifa etmek zorunda kaldı.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Hüsnü Mübarek rejimine karşı sürdürülen gösterilerde beşinci güne girilirken Mısır hükümeti istifa etmek zorunda kaldı.

 

Mısır devlet televizyonu, beşinci gününe giren yoğun gösteriler sonucu istifa ettiğini duyurdu. Halkın istifasını istediği Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek olaylardan sonra yaptığı konuşmada bakanlar kurulunun tamamının görevden alınacağını ve ülkede siyasi reformlar yapılacağını söyledi.

 

El-Alem televizyonu, resmi olmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde gösterilerin tüm yoğunluğuyla sürdüğü Mısır’da Ebu Zueyl cezaevinde açılan ateş sonucu 8 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin ise yaralandığını duyurdu.

 

Haber içi

Orduya ait tankların sokaklarda dolaşmasına ve ordunun sokağa çıkma yasağına uymayanlara müdahale edileceğine ilişkin uyarısına rağmen on binlerce kişinin hala sokaklarda olduğu bildiriliyor.

 

Halkın iktidar partisi bürolarına ve polis merkezlerine yönelik saldırıları sürerken Hüsnü Mübarek’in eşi Suzan Mübarek’in Kahire’deki bürosunun da ateşe verildiği bildiriliyor.

 

Başkent Kahire’nin yanı sıra tüm büyük kentlerde de halkın yoğun bir şekilde meydanları doldurduğu bildirilirken el-Cezire televizyonu, sokağa çıkma yasağına rağmen sokakları dolduran binlerce kişinin orduya ait tankların çevresinde toplandığını bildiriyor.

 

İlgili Haberler