A.Sistani’den Kana katliamına kınama
SAAF-Irak’ın en büyük dini mercilerinden Ayetullah Sistani, İsrail’in Lübnan’ın Kana kentinde
SAAF-Irak’ın en büyük dini mercilerinden Ayetullah Sistani, İsrail’in Lübnan’ın Kana kentinde gerçekleştirdiği katliamı kınayan bir açıklama yayınladı.
Ayetullah Sistani’nin Kana katliamı ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Aziz Lübnan’a yönelik sürdürülen saldırılarda düşman İsrail güçleri, bugün Kana’da onlarca masum insanın katledilmesine sebep olan cinayetlerine bir yenisini ekledi.
Bu cinayeti mahkum etmek için kelimeler ve kınamalar yetersiz kalmaktadır. Hiçbir insani değere bağlı olmayan sorumluların işlediği bu cinayetten, kadınlar ve çocuklar bile güvende kalmamıştır.
İsrail’in Lübnan’da işlediği cinayetler karşısında artık sabır ve tahammül kalmamıştır. Bu cinayetler karşısında artık hiçbir şey yapmadan durulamaz. Dünyanın derhal bir ateşkes ilan ederek bu cinayetleri durdurması gerekiyor.
İslam dünyasının ve İslam’a dost olan halkların bunu gerçekleştirmeye engel olanların izahlarını kabul etmemesi gerekiyor. Bu cinayetlerin durdurulmaması halinde bunun vahim sonuçları tüm bölgeyi kaplayacaktır.”
İlgili Haberler
Hizbullah'tan Ali Tahir cephesiyle ilgili ilk resmi açıklama
20 Eylül 2026 23:50
Hizbullah: Direniş cephesi hâlâ önemli güç kozlarına sahip
20 Eylül 2026 14:41
Hizbullah: Direnişi siyasi olarak tecrit etme girişimleri var
20 Eylül 2026 14:10
Güney Lübnan'da iki İsrail askeri yaralandı
19 Eylül 2026 20:16
