İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin kızı Faize Haşimi’nin
YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin kızı Faize Haşimi’nin bugün tutuklandığı; ancak kısa bir süre sonra serbest bırakıldığı bildirildi.
YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin kızı Faize Haşimi’nin bugün tutuklandığı; ancak kısa bir süre sonra serbest bırakıldığı bildirildi.
Yarı resmi Fars haber ajansı, Faize Haşimi’nin bugün Tahran’ın muhtelif yerlerinde düzenlenen hükümet karşıtı gösterileri destekleyen sloganlar atıp halkı tahrik ettiği için tutuklandığını duyurdu.
Fars haber ajansı, “ülkede karışıklık çıkarmak isteyen devrim karşıtlarının düzenlediği gösterilerde” tutuklandığını belirttiği Faize Haşimi’nin tutuklandığı Veli-yi Asr caddesine alışveriş yapmak için çıktığını söylediğini ve bir süre sonra serbest bırakıldığını bildirdi.
Bir dönem milletvekilliği de yapan Faize Haşimi, 2009 yılındaki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra da tutuklanıp serbest bırakılmıştı.
Reformcu siyasi kimliğiyle tanınan Faize Haşimi, milletvekilliği görevinin sona ermesinden sonra “Zen” (Kadın) adlı bir gazete çıkarmış; ancak gazetesi de kapatılmıştı.
İlgili Haberler
İran: Netanyahu ile Trump arasında ayrım yapmayacağız
22 Ekim 2026 23:27
İran’a Trump uyarısı: 'Seçimlerden sonra anlaşmayla ilgilenmeyebilir'
22 Ekim 2026 23:17
İran, 'Bombaların Babası'nı tanıtmaya hazırlanıyor
22 Ekim 2026 21:15
İran, 100 kilogramlık harp başlığı taşıyan yeni Areş'i tanıttı
22 Ekim 2026 14:56
