• 03/01/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Libya Diktatörü Muammer Kaddafi rejiminin devrimcilere karşı lise öğrencilerini canlı kalkan olarak kullandığı bildirildi.




    YDH- Libya Diktatörü Muammer Kaddafi rejiminin devrimcilere karşı lise öğrencilerini canlı kalkan olarak kullandığı bildirildi.

     

    El-Alem televizyonuna demeç veren Libya Ulusal Kurtuluş Cephesi üyesi Sunusi Bicu, başkent Trablus yakınlarındaki Tacura kentinin devrimcilerin kontrolüne geçtiğini belirterek askeri operasyonlar için son derece elverişli olan bu kentin kontrol altına alınmasından sonra devrimcilerin Kaddafi rejimi için çalışan Afrikalı milisleri kaçmaya zorladığını açıkladı.

     

    Genel olarak şartların devrimcilerin lehine olduğunu belirten Sunusi Bicu, Kaddafi rejiminin insanlık suçları işlemeye devam ettiğini belirterek “Örneğin bir okuldaki 300 öğrenciyi rehin aldılar ve öğrencileri devrimcilere karşı canlı kalkan olarak kullandılar” dedi.

     

    Libya Ulusal Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro Üyesi Bicu, Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’nin halka yönelik ölüm tehditleri içeren son konuşmasını kınadığını belirterek “Kaddafi şu an içinde bulunduğu darboğazı aşmak için başkalarının yardımına muhtaç durumda; ancak tarih geriye döndürülemez, devrim Kaddafi’yi ve rejimini devirerek zafer kazanacak” dedi.

     

    Kaddafi’nin halkı birbirine düşürerek “böl ve yönet” politikası izlemeye çalıştığını ve bir yandan halkı devrimcilere karşı kışkırttığını öte yandan da diyalog çağrısı yaptığını belirten Sunusi Bicu, “halk Kaddafi’ye güvenmediği için onun bu çağrıları da sonuç vermeyecek ve diyalog çağrılarına kimse aldırış etmeyecek” diye konuştu.

     

    Amerikan yönetiminin Libya konusunda her türlü seçeneği masada tuttuklarına ilişkin açıklamalarına da değinen Libyalı muhalif lider, Batılı ülkelerin kendi çıkarları için devrimcileri desteklemeye başladığını belirterek Libya halkının yabancıların her türlü müdahalesine karşı olduğunu söyledi.