Son Dakika
İnşa

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Ali Hamenei, ülke yetkililerini sorunlarını

03 Aralık 2011 Bu sayfayı yazdır

YDH- İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Ali Hamenei, ülke yetkililerini sorunlarını kamuoyu önünde tartışmamaları konusunda uyardı.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Ali Hamenei, ülke yetkililerini sorunlarını kamuoyu önünde tartışmamaları konusunda uyardı.

 

Fars haber ajansının haberine göre İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Ali Hamenei, Meşhed’de halka hitaben yaptığı konuşmasında ülke yetkilileri arasında birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğine işaret ederek “düşmanın en büyük planlarından biri İran içerisinde ayrılık ve bölünme oluşturmaktı. Onlar bu doğrultuda etnik ve mezhebi farklılıkları ve siyasi kutuplaşmaları izlemektedir” dedi.

 

Haber içi

Ülkedeki birlik ve beraberliği hedef alan planlar konusunda İran halkının bilinçli olduğunu ve ülkedeki dini demokrasiyle gurur duyduğunu belirten Ayetullah Hamenei, “Yetkililerin birbirilerinden şikayeti olabilir, hatta bu şikayetlerde haklı da olabilirler; ancak bu şikayetleri kamuoyunun gözünün önünde söz konusu etmemelidirler. Çünkü bu ulusal birliğe darbe vurmaktır. Ben bu konuyu ülke yetkililerine hatırlatıyor ve onları ciddi bir şekilde uyarıyorum” dedi.

 

Yasama, Yürütme ve yargı organlarının birbiriyle sorunlarının ve birbirlerinden şikayetlerinin bulunmasının doğal olduğunu belirten Ayetullah Hamenei, ancak bu tür sorunların kamuoyu önünde dile getirilmesinin halkı ümitsizliğe düşürdüğünü vurgulayarak yetkililerin sorunlarını kendi aralarında konuşarak çözmeleri gerektiğini söyledi.

 

İlgili Haberler