• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suriye’nin güneyindeki Dera kentinde 5 kişinin ölümüyle sonuçlandığı bildirilen gösteriler sonrasında durumun sakinleştiği bildirildi.




    YDH- Suriye’nin güneyindeki Dera kentinde 5 kişinin ölümüyle sonuçlandığı bildirilen gösteriler sonrasında durumun sakinleştiği bildirildi.

     

    El-Arabiya televizyonuna demeç veren Suriye Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı Mustafa el-Mikdad, ülkenin güneyindeki Dera kentinde ölümle sonuçlanan gösteriler sonrasında durumun sakinleştiğini açıkladı.

     

    Suriye güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sebebiyle ölümle sonuçlanan olayların sebebinin halkın hizmet yetersizliklerine gösterdiği tepki olduğunu; ancak olayların daha sonra farklı bir şekil aldığını belirten Mustafa el-Mikdad, buradaki halkın rejim karşıtı herhangi bir siyasi talebinin bulunmadığını söyledi.

     

    Kendisinin Deralı olduğunu ve kent sakinleriyle sürekli olarak temas halinde bulunduğunu belirten Mustafa el-Mikdad, “Dera kentinde Suriye rejimi karşıtı ve Beşşar Esed aleyhtarı hiç kimse bulunmamaktadır. Suriye hükümeti de halkın taleplerini yerine getirmiştir” dedi.

     

    Gazeteci Mustafa el-Mikdad, Dera’daki halkın taleplerinin incelenmesi için acil bir araştırma komisyonunun kurulduğunu ve ilk adım olarak da olayların müsebbiplerinden biri olarak valinin görevden alındığını söyledi.

     

    Öte yandan Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk eş-Şara, Dera kentinde göstericilerin üzerine ateş açanların kimliği belirsiz çeteler olduğunu belirterek göstericilerin ve kent sakinlerinin de bu kişileri tanımadıklarını söylediklerini açıkladı.