• 04/07/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, halkın siyasi taleplerini yasa haline getirme süreci içerisinde olduklarını açıkladı.




    YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, halkın siyasi taleplerini yasa haline getirme süreci içerisinde olduklarını açıkladı.

     

    İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre ülkenin kuzeyindeki Halep kentinde din alimleriyle bir araya gelen Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, halkın reform taleplerini dinledi ve bu taleplerin yasalaştıktan sonra yeni hükümet tarafından ortaya konacak program dahilinde uygulamaya konacağını söyledi.

     

    Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed tarafından düzenlenen toplantıya katıldıktan sonra açıklamada bulunan Halep Müftüsü Mahmud Akkam, cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede olağanüstü halin kaldırılması, Baas Partisi’nin mutlak hakimiyetine son verilmesi (anayasanın 8. Maddesi), özgürlüklerin genişletilmesi, siyasi partilere faaliyet serbestliği tanınması ve yolsuzluklarla mücadele edilmesi taleplerinin dile getirildiğini söyledi.

     

    Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in reformları uygulama konusunda ciddi olduğunu belirten Halep Müftüsü Mahmud Akkam, “Cumhurbaşkanı Esed, toplantıda dile getirilen talepleri dikkatle dinledi ve katılımcılarla birlikte bu talepleri ciddi bir şekilde değerlendirdi” dedi ve toplantıda yetkililerin bu talepler çerçevesinde refah seviyesini yükseltme çabalarının halkı sisteme daha bağlı hale getireceğinin vurgulandığını ifade etti.

     

    Öte yandan geçtiğimiz haftalarda ölümle sonuçlanan gösterilen yaşandığı Dera kentine yeni atanan Vali Muhammed el-Henus’un görevine başladığı ve kentin ileri gelenleriyle ve gençleriyle görüşmelerde bulunduğu ve sorunları dinlediği bildirildi.

     

    Valiye kentin sorunlarını aktaran ve iş imkanlarının genişletilmesini talep eden kent sakinlerinin kentteki idari yolsuzluklara ve güvenlik güçlerinin kent sakinleri üzerindeki baskısına son verilmesini istedikleri bildirildi.