Son Dakika
İnşa

Suriye’de tırmandırılan gösteriler ve Şam’ın bu gösterileri şiddet kullanarak

04 Aralık 2011 Bu sayfayı yazdır

YDH- Suriye’de tırmandırılan gösteriler ve Şam’ın bu gösterileri şiddet kullanarak bastırmaya çalışması, Batılı ülkeleri bu ülkeye yönelik müdahaleler konusunda harekete geçirdi.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Suriye’de tırmandırılan gösteriler ve Şam’ın bu gösterileri şiddet kullanarak bastırmaya çalışması, Batılı ülkeleri bu ülkeye yönelik müdahaleler konusunda harekete geçirdi.

 

BBC televizyonu, İngiltere, Fransa ve İtalya’nın ortak bir bildiri yayımlayarak Avrupa Birliği’nden Suriye’ye yönelik baskılarını arttırmasını istediğini duyurdu.

 

İngiltere’nin Suriye’ye “açık bir mesaj” gönderdiğinin belirtildiği haberde Amerikan yönetiminin de Suriye’ye yönelik yaptırımların arttırılması konusunda çalışmalar yürüttüğünü açıkladığı ifade edildi.

Haber içi

 

Suriye yönetimi, içerideki olayların çeşitli bölge ve uluslar arası medya kuruluşları tarafından abartılarak verildiğini ve belirtirken, Batılı ülkelerin de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Suriye aleyhinde bir karar çıkartmak için çalışmalara başladığı bildiriliyor.

 

BBC’ye açıklamada bulunan bir diplomat, İngiltere ile bazı Avrupa ülkelerinin Güvenlik Konseyi’nde Suriye’yi kınayan bir karar taslağı hazırladığını açıkladı.

 

İlgili Haberler