Son Dakika
İnşa

Hizbullah:İsrail çıkmadıkça ateşkes yapamayacağız

08 Mart 2006 Bu sayfayı yazdır

SAAF-Hizbullah İsrail’in işgal ettiği Lübnan topraklarını terk etmemesi durumunda ateşkes

Hizbullah:İsrail çıkmadıkça ateşkes yapamayacağız
Hizbullah:İsrail çıkmadıkça ateşkes yapamayacağız YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

SAAF-Hizbullah İsrail’in işgal ettiği Lübnan topraklarını terk etmemesi durumunda ateşkes yapmayacaklarını açıkladı.

 

Hizbullah’ın basın ve enformasyon yetkilisi Hüseyin Rahel, bugün Lübnan’dan yayın yapan LBC televizyonuna verdiği demeçte, İsrail’in işgali altında tuttuğu Lübnan topraklarından çekilmemesi durumunda ateşkes yapmayacaklarını bildirdi.

 

İsrail askerlerinin halen Lübnan topraklarının bir kısmında bulunduğunu belirten Hizbullah yetkilisi, “İsrail’in bu işgali devam ettiği sürece ABD ve Fransa ateşkes istese dahi bunu kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

Haber içi

 

Öte yandan Mehrnews Haber ajansının bildirdiğine göre Fransa bugün Lübnan bunalımının çözümü konusunda BM Güvenlik konseyine sunulmak üzere bir karar taslağı hazırladı.

 

Fransa’nın hazırladığı bu karar taslağının Pazar günü hazırlanan taslaktan ciddi bir fark içermediği belirtiliyor.

 

İlgili Haberler