Son Dakika
İnşa

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve eski Lübnan Büyükelçisi Jeffrey Feltman’ın

05 Aralık 2011 Bu sayfayı yazdır

YDH- ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve eski Lübnan Büyükelçisi Jeffrey Feltman’ın Suriye’deki muhaliflerle koordinasyon kurmak için Lübnan’da bir operasyon merkezi oluşturduğu bildirildi.

Yazı boyutu
100%
2 dk okuma

YDH- ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve eski Lübnan Büyükelçisi Jeffrey Feltman’ın Suriye’deki muhaliflerle koordinasyon kurmak için Lübnan’da bir operasyon merkezi oluşturduğu bildirildi.

 

Suriye’den yayın yapan Şam Life internet sitesinin haberine göre ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman, Suriye’de yaşanan gelişmeleri yakından izlemek ve Suriyeli muhaliflerle koordinasyon içinde bulunmak amacıyla bazı Lübnanlı grupların desteğiyle Lübnan’da bir operasyon merkezi kurdu.

 

Lübnan ziyareti kapsamında dün gece Beyrut’ta bazı 14 Martçı liderlerle ve Suriyeli muhaliflerle uzun bir toplantı yapan Feltman, Suriyeli muhaliflere siyasi alanda ve güvenlik alanında her türlü desteğin verileceğini söyledi.

 

Haber içi

Lübnanlı 14 Martçı liderlere “Siz Suriye’den korkmayın, Washington Suriye muhalefetini destekliyor, kendinizi koruyabilmeniz için Suriye’ye karşı benzer adımlar atmalısınız” dedi.

 

14 Martçı liderlere hitaben “Suriyeli muhalifler, Lübnanlı muhalifler gibi Türkiye, Irak ve Ürdün’de rahat hareket edemiyor, Suriye’nin misillemelerinden korkuyor” diyen Feltman, ABD’nin bu kez Suriye’ye karşı tutumunun son derece açık ve ciddi olduğunun bilinmesini istedi.  

 

Washington’un Lübnanlı 14 Martçı liderleri Suriye’ye yönelik propaganda, enformasyon ve lojistik konularında destekleyeceğini belirten Feltman, Suriye’nin ve onun Lübnan’daki müttefiklerinin bu bunalımdan eskisinden daha güçlü bir şekilde çıkmaması gerektiğini vurguladı.

 

İlgili Haberler