Son Dakika
İnşa

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la görüşmesinden sonra genel af

06 Şubat 2011 Bu sayfayı yazdır

YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la görüşmesinden sonra genel af ilan eden Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, reformlar için bir de ulusal diyalog komitesi oluşturdu.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la görüşmesinden sonra genel af ilan eden Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, reformlar için bir de ulusal diyalog komitesi oluşturdu.

 

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, siyasi reformlar kapsamında ulusal diyalogun şartlarını oluşturmak için bir komite kurulması talimatını verdi.

 

Ülkedeki tüm kesimlerin siyasal katılımını sağlamaya dönük bir adım olarak kurulan ulusal diyalog komitesinin ulusal diyalogun ilkelerini ve yol haritasını belirlemekle görevli olacağı bildirildi.

 

Haber içi

Önceki gün Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la görüştüğü açıklanan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in dün verdiği genel af talimatıyla bugün yüzlerce siyasi tutuklunun serbest bırakıldığı açıklandı.

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü başkanı Rami Abdurrahman, aralarında 76 yaşındaki şair Ali Derbak’ın da bulunduğu yüzlerce siyasi tutuklunun bugün serbest bırakıldığını açıkladı.

 

Rami Abdurrahman, halen cezaevlerinde olan binlerce siyasi tutuklunun da her an serbest bırakılmasının beklendiğini belirterek Komünist İşçi Partisi üyelerinin af kapsamı dışında tutulduğunu öne sürdü.

 

İlgili Haberler