Burucerdi’den Karayılan haberi konusunda açıklama
YDH- İran Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, İtidal adlı internet sitesine Murat Karayılan’ın yakalanmasıyla ilgili habere dair açıklamada bulundu.
YDH- İran Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, İtidal adlı internet sitesine Murat Karayılan’ın yakalanmasıyla ilgili habere dair açıklamada bulundu.
İran Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, bugün sabah Fars haber ajansının kendisinin “PKK’nın 2 numaralı adamı istihbarat güçlerimiz tarafından yakalandı” şeklinde açıklamada bulunduğuna dair haberini yalanladı.
Alaaddin Burucerdi, PKK’nın İran kolu olan PJAK’ın İran’ın batısında terörist eylemlerde bulunduğuna değinerek “Ordumuz ve güvenlik güçlerimiz PKK terör örgütüyle ve onların işbirlikçileri ile tüm gücüyle mücadele edecektir” dedi ve bazı basın organlarında kendisine isnat edilerek yayımlanan “PKK’nın iki numaralı adamının İran istihbarat güçleri tarafından yakalandığına” ilişkin haberinin doğru olmadığını söyledi.
İlgili Haberler
Ayetullah Hamenei: Seyyid Nasrallah, tarih içinde yolunu kaybedenlerin…
28 Eylül 2026 14:33
İran'a karşı yeni savaşın faturası ABD-İsrail'i düşündürüyor
28 Eylül 2026 13:17
Arakçi: ABD planı reddederse sonuçlarından kendisi sorumlu
28 Eylül 2026 03:36
Devrim Muhafızları: Seyyid Nasrallah'ın direniş üzerindeki stratejik e…
28 Eylül 2026 02:55
