Son Dakika
İnşa

Suriye’de BM heyetine silahlı saldırı

23 Ağustos 2011 01:00 Bu sayfayı yazdır

YDH- Suriye’deki silahlı grupların Humus kentine ziyarette bulunan Birleşmiş Milletler heyetine düzenlediği silahlı saldırıda bir polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye’de BM heyetine silahlı saldırı
Suriye’de BM heyetine silahlı saldırı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

 

YDH- Suriye’deki silahlı grupların Humus kentine ziyarette bulunan Birleşmiş Milletler heyetine düzenlediği silahlı saldırıda bir polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Syrianow haber ajansı, silahlı grupların Humus kentine ziyarette bulunan Birleşmiş Milletler heyetine silahlı saldırı düzenlediğini bildirdi.

Saldırının BM heyetinin Humus valiliğinden çıktığı sırada gerçekleştirildiği ve bir polisin ölümüne dört polisle bir sivilin de yaralanmasına sebep olan teröristin yakalandığı bildirildi.

Olaydan sonra açıklama yapan Humus valisi Gassan Abdulal, saldırıdan sonra Kia marka bir araçla kaçmaya çalışırken yakalandığını belirtti.

Saldırıya uğrayan Birleşmiş Milletler heyetinin, son dönemde güvenlik sorunlarının yaşandığı kentlerde incelemelerde bulunmak üzere Suriye’ye geldiği açıklandı.

Öte yandan bugün Hama kentinde de silahlı grupların bir yolcu minibüsüne açtıkları ateş sonucu bir kadının öldüğü bir askerin de yaralandığı bildirildi.

 Syrianow haber ajansı, pazartesi günü Suriye Irak sırındaki “Tenf” gümrük kapısında Bağdat’tan Şam’a gitmekte olan bir yolcu otobüsünde yapılan aramada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

İlgili Haberler