WikiLeaks, gizli belgelerini çaldırdı

img
WikiLeaks, gizli belgelerini çaldırdı YDH

YDH- ABD Dışişleri Bakanlığına ait gizli belgeleri yasadışı yollarla ele geçiren WikiLeaks, elindeki belgelerden bir kısmının çalındığını açıkladı.




 

YDH- ABD Dışişleri Bakanlığına ait gizli belgeleri yasadışı yollarla ele geçiren WikiLeaks, elindeki belgelerden bir kısmının çalındığını açıkladı.

Associeted Press haber ajansının bildirdiğine göre WikiLeaks sitesi salı günü yaptığı açıklamada sahip oldukları bazı gizli belgelerin çalındığını açıkladı. Dün gece yeni bir açıklama yapan WikiLeaks, henüz inceleyip tasnif etmedikleri bu çalınan gizli belgelerin internet kullanıcılarının erişimine açıldığını belirtti.

WikiLeaks, elindeki gizli belgeleri kendine özgü bir inceleme ve tasnif işleminden sonra gerekli gördüğü zaman kimi belgelerin bazı bölümlerini de silerek aralarında Guardian gazetesinin de bulunduğu yalnızca üç gazeteyle paylaşıyordu.

WikiLeaks’ten yapılan bu açıklamayla çalınan gizli belgelerin WikiLeaks’in filtresine takılmadan internette yayımlanmakta olduğu anlaşılıyor.

Elindeki gizli belgelerin çalınması konusunda Guardian gazetesinin iki muhabirini suçlayan WikiLeaks, bu muhabirlerin bu yılın başlarında yayımladıkları kitaplarında WikiLeaks’e erişim şifresini ve bu bilgilere ulaşma yollarını yazdıklarını bunun da bilgisayar korsanlarının WikiLeaks belgelerini ele geçirmesine yardım ettiğini ifade etti.

Amerikan belgelerinin WikiLeaks’ın filtresi olmaksızın yayımlanmış olmasının, Washington yönetimi açısından yeni bir sorun oluşturabileceği bildiriliyor.



Makaleler

Güncel