Mısır’da ikinci devrim yakın

img
Mısır’da ikinci devrim yakın YDH

YDH- Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhtemel adaylarından Muhammed el-Baradei, ülkede ikinci devrimin yolda olduğunu söyledi.




 

YDH- Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhtemel adaylarından Muhammed el-Baradei, ülkede ikinci devrimin yolda olduğunu söyledi.

Mısır’da yayımlanan eş-Şuruk gazetesine demeç veren Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Muhammed el-Baradei, ülkenin 25 Ocak devriminden bu yana bir yanardağın ağzında bulunduğunu belirtti ve Mısır’da ikinci ve barışçı olmayan bir devrimin gerçekleşmesinden endişe duyduğunu söyledi.

Devrimden sonra ülkede yaşanan değişimin yüzeysel olduğuna dikkat çeken Baradei, “Şu an bazı kişileri değiştirsek bile şu an eski rejimin birçok üyesi, hala yerinde duruyor ve bu insanla önemli bir nüfuza da sahip bulunuyor” dedi.

Eski rejime mensup yetkililerin hala etkili konumlarda bulunuyor olmasının Mısır devriminin itibarını tartışmaya açtığını belirten Muhammed el-Baradei, devrime katılan kişilerin ve siyasi aktivistlerin askeri mahkemelerde yargılanmasına rağmen devrik diktatör Hüsnü Mübarek ile Mübarek rejiminin içişleri bakanı Habib Adili’nin sivil mahkemelerde yargılandığını söyledi.

Mısır’da ve bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Baradei, Mısır askerlerinin Sina’da İsrail tarafından öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek “Mısır, bu olayla ilgili olarak tepkisini ortaya koydu; ancak kınama ile birlikte Sina’daki olayın acilen soruşturulması da gerekirdi. Çünkü Sina, Mısır’ın ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.   

     



Makaleler

Güncel