Son Dakika
İnşa

Ürdün İhvanı: Türkiye’nin tutumu Arapları utandırmalı

04 Eylul 2011 Bu sayfayı yazdır

YDH- İhvanu’l- Muslimin örgütünün Ürdün kolu, Türkiye’nin İsrail büyükelçisini sınır dışı ederek İsrail karşısında güçlü bir tutum sergilemesinin Arap rejimlerini utandırdığını açıkladı.

Yazı boyutu
100%
2 dk okuma

 

YDH- İhvanu’l- Muslimin örgütünün Ürdün kolu, Türkiye’nin İsrail büyükelçisini sınır dışı ederek İsrail karşısında güçlü bir tutum sergilemesinin Arap rejimlerini utandırdığını açıkladı.

Mısır’da yayımlanan el-Yevmu’s- Sabi gazetesinin haberine göre Ürdün’deki Müslüman Kardeşler örgütünün liderlerinden Humam Said, Türkiye’nin BM’nin Mavi Marmara ile ilgili raporunun açıklanmasından sonra İsrail karşısında attığı adımları överek Arap ülkelerinin bundan örnek alması gerektiğini söyledi.

Haber içi

Humam Said, “Türkiye’nin Siyonist büyükelçiyi ihraç etmesi, en iyi dış politika örnekliğidir; çünkü bu şekilde ulusal onur ve ulusal saygınlık ortaya konmuştur. Bu da İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olan halkları memnun etmiştir” dedi.

Türkiye’nin İsrail karşısındaki tutumunun Arap ülkelerinin utanç verici tutumunu daha da belirgin hale getirdiğini söyleyen Said, “İsrail, Yahudi yerleşkeleri yapmaya devam ediyor, Filistinli mültecilerin geri dönüşüne karşı çıkıyor, Filistin’i Yahudileştirmeye çalışıyor, Filistinlilerin bağ ve bahçelerini tahrip ediyor ve Ürdün’ün ulusal egemenliğini ihlal ediyor” dedi ve Ürdün ile Mısır’ın Türkiye’yi örnek alarak İsrail elçilerini kovması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler