Kaddafi: Sıfırıncı dakikaya yaklaşıyoruz

img
Kaddafi: Sıfırıncı dakikaya yaklaşıyoruz YDH

YDH- Libya’nın firari diktatörü Muammer Kaddafi, “sıfırıncı dakikaya” yaklaşıldığını belirterek taraftarlarına savaşa devam çağrısı yaptı.




 

YDH- Libya’nın firari diktatörü Muammer Kaddafi, “sıfırıncı dakikaya” yaklaşıldığını belirterek taraftarlarına savaşa devam çağrısı yaptı.

Mısır’da yayımlanan el-Yevmu’s Sabi gazetesinin haberine göre yeni bir sesli mesaj yayımlayan Libya’nın firari diktatörü Muammer Kaddafi, taraftarlarına isyancılara karşı savaşı sürdürme çağrısı yaparak “sıfırıncı dakika yaklaştı” dedi.

Halen Kaddafi yanlılarının kontrolünde olan Beni Velid kentinden yayın yapan yerel bir radyo aracılığıyla mesaj yayımlayan Kaddafi, isyancılara karşı savaştan vazgeçenlerin “zillet elbisesi” giymiş olarak “cehenneme gideceklerini” söyledi.

Öte yandan Libya’daki devrime liderlik eden Ulusal Geçiş Konseyi’nin Başkanı Mustafa Abdulcelil’in Bingazi’den başkent Trablus’a geçtiği bildirildi.

Bingazi’den Trablus’a giderken Mısrata kentinde açıklamada bulunan Mustafa Abdulcelil, Trablus’a gidişinin geçici olduğunu belirterek Ulusal Geçiş Konseyi’nin başkent Trablus’a naklinin kurtuluşun tam olarak gerçekleşmesinden sonra olacağını söyledi.

Kaddafi yanlılarına da savaşı bitirerek teslim olmaları çağrısında bulunan Abdulcelil, halen Kaddafi yanlılarının kontrolünde bulunan Sirte, Beni velid ve Sebha kentlerindeki muhaliflere de diyalog kapılarının açık olduğunu söyledi.

Muammer Kaddafi’nin Ulusal Geçiş Konseyi üyelerinin Trablus’a gitmesinden sonra kente kitle imha silahlarıyla saldırıda bulunabileceği ihtimalinden söz ediliyor.

  



Makaleler

Güncel