Erdoğan’ın laik anayasa önerisi Mısırlı İslamcıları kızdırdı

img
Erdoğan’ın laik anayasa önerisi Mısırlı İslamcıları kızdırdı YDH

YDH- Başbakan Erdoğan’ın Mısır’da laikliğin bir zorunluluk olduğuna dair açıklamasının Mısırlı İslamcıları kızdırdığı bildirildi.




 

YDH- Başbakan Erdoğan’ın Mısır’da laikliğin bir zorunluluk olduğuna dair açıklamasının Mısırlı İslamcıları kızdırdığı bildirildi.

 El-Arabiya televizyonunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahire’de yaptığı konuşmada Mısır’da laikliğin zorunlu olduğuna dair açıklamasının Mısırlı İslamcıları kızdırdığını bildirdi.

Başbakan Erdoğan’ın Mısır’dan yayın yapan bir televizyon kanalına verdiği demecinde Mısır’da laikliği öngören bir anayasa hazırlanmasını istediğini belirten el-Arabiya televizyonu, Erdoğan’ın demecinde “Ben, Mısırlıların gerek geçiş aşamasında gerekse daha sonraki aşamada demokrasiyi iyi bir şekilde uygulayacaklarına inanıyorum. Şunun da anlaşılması gerekir ki laik devlet din karşıtı devlet demek değildir; tam tersine tüm dinlere ve din mensuplarının bireysel dini özgürlüklerine saygılı olmak anlamına gelmektedir” dediğini duyurdu.

Başbakan Erdoğan’ın Mısır’a laik bir anayasa önermesinin Mısırlı İslamcıların tepkisine neden olduğunu belirten el-Arabiya, Müslüman Kardeşler Cemaati Sözcüsü Muhammed Guzlan’ın bir basın toplantısı düzenleyerek “başka ülkelerin tecrübesi, bir reçete gibi alınamaz; çünkü Türkiye’nin şartları, devletin laik olmasını gerektirmektedir” dediğini ve Erdoğan’ın bu açıklamasının Mısır’ın iç işlerine karışmak anlamına geldiğini söylediğini nakletti.



Makaleler

Güncel