Amr Musa’dan seçim yatırımı

img
Amr Musa’dan seçim yatırımı YDH

YDH- Mısır’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhtemel adaylarından Amr Musa, Askeri Konsey’in olağanüstü hal uygulamasını eleştirdi.




 

YDH- Mısır’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhtemel adaylarından Amr Musa, Askeri Konsey’in olağanüstü hal uygulamasını eleştirdi.

Mısır’da yayımlanan el-Yevmu’s- Sabi gazetesinin haberine göre Hüsnü Mübarek döneminde on yıl dışişleri bakanlığı yapan ve Mübarek’in devrilmesinden sonra cumhurbaşkanlığına aday olmak için Arap Birliği genel sekreterliğinden ayrılan Amr Musa, Mısır Askeri Yüksek Konseyi’nin İsrail konsolosluğuna yapılan baskından sonra olağanüstü hal ilan etmesini eleştirdi.

Mısır Askeri Yüksek Konseyi Sözcüsü General Memduh Şahin, halkın İsrail konsolosluğunu işgal girişiminden sonra 30 yıldır uygulanan olağanüstü halin kapsamının genişletileceğini açıklamıştı.

İsrail konsolosluğuna yönelik işgal girişimini eşkıyalık diye niteleyen General Şahin, yeni olağanüstü önlemleri önlemlerin şehir eşkıyalarına yönelik olduğunu söyledi ve düzeni bozanlara şiddetle mukabele edileceğini vurguladı.

Bir televizyon kanalına demeç veren Memduh Şahin, “eşkıyalık, kamu mallarının tahribi, kargaşaya neden olmak, silah ve mühimmat bulundurmak, ulusal güvenliği tehdit ve uyuşturucu kaçakçılığı” gibi suçların olağanüstü hal kapsamında değerlendirileceğini; barışçı gösterilerin ise olağanüstü hal kanununu ile bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhtemel adaylarından, eski Arap Birliliği Genel Sekreteri Amr Musa, ise Mısır Askeri Yüksek Meclisini eleştirerek asayiş sorunlarını halletmek için olağanüstü hale gerek olmadığını söyledi, “şehir eşkıyaları”nın çıkardığı sorunların ceza kanunu ile üstesinden gelinebileceğini belirtti.

Amr Musa ayrıca, Mısır Askeri Yüksek Konseyi liderliğinde bir meclis oluşturmasını teklif etti. Bu meclisin; Askeri Konsey, başbakan ve bazı bankalar, siyasi parti liderleri, devrim komiteleri temsilcileri, el-Ezher ve Kıpti kilisesi temsilcileri, oda temsilcilerinin yer aldığı gibi geniş katılımlı bir meclis olmasını ve üye sayısının 150’yi bulmasını önerdi.

Amr Musa, bu meclis sayesinde Mısır’daki siyasi bölünmüşlüğün önüne geçilebileceğini belirtti. 



Makaleler

Güncel