Suriye için yeni isyan provası

img
Suriye için yeni isyan provası YDH

YDH- Suriyeli rejim karşıtları, bugün İstanbul’da yeni bir Ulusal Konsey kurarken, facebook üzerinden de olayların başlamasının 6. ayı münasebetiyle geniş kapsamlı gösteri çağrıları yapılıyor.




 

YDH- Suriyeli rejim karşıtları, bugün İstanbul’da yeni bir Ulusal Konsey kurarken, facebook üzerinden de olayların başlamasının 6. ayı münasebetiyle geniş kapsamlı gösteri çağrıları yapılıyor.

Londra’da yayımlanan Şarku’l- Evsat gazetesi, Suriyeli muhaliflerin facebook üzerinden isyanın altıncı ayında büyük bir protesto düzenlemeyi planladıklarını bildirdi. Yeni isyan dalgasının nerede başlayacağına ilişkin Facebook’da tartışmalar yapıldığını belirten gazete, bazı muhaliflerin Şam’daki tarihi Hamidiye Çarşısı’nı bazılarının da Der’a kentini önerdiklerini bildirdi.

İsyancıların Suriye’de muhalefet saflarının bir liderlik etrafında toplanması konusunda ittifak etiğini ve Libya’daki gibi bir geçici konsey oluşturulması gerektiğine inandıklarını belirten gazete, muhaliflerin rejimin devrilmesi için izlenmesi gereken yöntem konusunda tartışmalar yaptığını yazdı.

Öte yandan geçtiğimiz ay Ankara’da bir geçici ulusal konsey kuran Suriyeli muhaliflerin bugün de İstanbul’da bir konsey kurdukları bildirildi.

Ankara’da kurulan konseye başkan olarak seçilen; ancak daha sonra Ankara’da kurulan konseyden haberdar olmadığını açıklayan Burhan Galyon’un, Pendik’te bugün bir otelde kurulan konsey toplantısına katılmak üzere İstanbul’a geldiği; ancak toplantıya katılmadan havaalanından ikamet etmekte olduğu Paris’e geri döndüğü bildirildi.

İstanbul’da bugün kurulan konseyin tüm muhalif grupları çatısı altında toplama iddiası taşıdığı ve girişimin arkasında ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman’ın bulunduğu bildirilirken Burhan Galyon’un da Suriye muhalefetini örgütleme konusunda Türkiye ile rekabet eden Fransa’nın baskısı üzerine toplantıya katılmadan havaalanından geri döndüğü öne sürülüyor.

  



Makaleler

Güncel