Libyalı devrimciler hesaplaşmaya erken başladı

img
Libyalı devrimciler hesaplaşmaya erken başladı YDH

YDH- Libya Diktatörü Muammer Kaddafi ve yanlılarının direnişi sürerken, farklı ideolojilerdeki devrimci gruplar arasında çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.




 

YDH- Libya Diktatörü Muammer Kaddafi ve yanlılarının direnişi sürerken, farklı ideolojilerdeki devrimci gruplar arasında çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l- Arabi gazetesi, Libya’nın başkenti Trablus’ta İslamcı gruplarla liberaller arasında çatışmalar yaşandığını duyurdu.

Muammer Kaddafi yanlılarının Beni Velid ve Sebha kentlerindeki hakimiyetinin hala kırılamadığı Libya’da devrimcilerin kontrolüne geçen başkent Trablus’ta İslamcıların Liberallere karşı kontrolü ele almaya çalıştıkları bildirildi.

Libya’dan yayın yapan ve liberallere yakınlığı ile bilinen “Libya el-Cedid” gazetesi Trablus’taki İslamcıları suçlayan haberlere yer vererek Trablus Askeri Komutanı Abdulhakim Belhac’ı hedef gösterdi.

Libya el-Cedid gazetesi, Trablus’un Kaddafi güçlerinden kurtarıldığı günden bu yana İslamcıların kontrolü ele almaya çalıştığını öne sürdü ve İslamcıların kentte “Emr-i bil Maruf, Nehy-i Anil Münker” (iyiliği emredip kötülükten sakındırma) grupları oluşturduğunu, Trablus’a Katar’dan silahlar geldiğini ancak bu silahlardan Ulusal Geçiş Konseyi’nin haberdar edilmediğini iddia etti.

Libya’dan yayın yapan “Arus el-Bahr” gazetesi ise Trablus’taki İslamcıların kurdukları komiteler ile şehirdeki güzellik salonlarının ve düğün salonlarının sahiplerini, buraları kapatmaları yönünde tehdit ettiğini öne sürdü.



Makaleler

Güncel