Suriye genelkurmay başkan yardımcısı öldü

img
Suriye genelkurmay başkan yardımcısı öldü YDH

YDH- Suriye Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Bassam Necmeddin Antakya’nın dün hayatını kaybettiği açıklandı.




 

YDH- Suriye Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Bassam Necmeddin Antakya’nın dün hayatını kaybettiği açıklandı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Bassam Necmeddin Antakya’nın dün kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Suriye Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Bassam Necmeddin Antakya’nın halka, ülkeye ve silahlı kuvvetlere hizmette örnek bir komutan olduğu ifade edildi.

Amerika’nın Suriye’de rejim değişikliği için Libya’dakine benzer şekilde Suriye ordusunu bölme yönünde çalışmalar başlattığına ilişkin haberler gelirken, Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Bassam Necmeddin Antakya’nın ani ölümü üzerine spekülasyonlar yapılmaya başlandı.

Siyasi gözlemciler, Amerika’nın, Suriye’yi uluslar arası alanda siyasi açıdan yalnızlaştırmak, ekonomik yaptırımlarla devlet yönetimi içerisinde ayrılıklar çıkarmak ve Suriye ordusunu bölerek, ordudan ve yönetimden ayrılan yetkililerin öncülüğünde bir geçiş konseyinin kurulmasını sağlayarak bu ülkeye uluslar arası müdahalenin zeminini yaratmaya çalıştığını belirtiyor.



Makaleler

Güncel