Suriyeli bilim adamları infaz edilmeye başlandı

img
Suriyeli bilim adamları infaz edilmeye başlandı YDH

YDH- Suriye’de nükleer fizik alanında araştırmalar yapan bilim adamlarına yönelik terörist saldırılara bugün bir yenisi eklendi.




 

YDH- Suriye’de nükleer fizik alanında araştırmalar yapan bilim adamlarına yönelik terörist saldırılara bugün bir yenisi eklendi.

İsna haber ajansı, bugün Suriye’nin Humus kentinde Evs Abdulkerim Halil adlı bir nükleer fizik uzmanının kimliği belirsiz kişilerin düzenlediği terörist saldırıda hayatını kaybettiğini bildirdi.

Fransız haber ajansı da nükleer fizik alanında araştırmalar yapan Suriyeli bilim adamı Evs Abdulkerim Halil’in bugün öldürüldüğünü duyurarak, dün de Humus’taki Baas Üniversitesi nükleer fizik bölümü öğretim görevlilerinden Muhammed Ali Akil’in öldürüldüğünü duyurdu.,

Amerika’nın Irak’ı işgal etmesinden sonra yaşanan güvenlik boşluğunda yüzlerce Iraklı bilim adamı “kimliği belirsiz” kişilerin saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Iraklılar, bilim adamlarına yönelik saldırıların İsrail gizli servisi tarafından gerçekleştirildiğini öne sürmüştü.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, Humus, İdlib ve Hama kentlerinde silahlı gruplar tarafından öldürülen 7 güvenlik görevlisinin bugün toprağa verildiğini belirterek güvenlik güçlerinin Şam yakınlarındaki bazı kentlerde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda patlayıcı ele geçirildiğini bildirdi.



Makaleler

Güncel