Suriye’de bombalı saldırı dönemi

img
Suriye’de bombalı saldırı dönemi YDH

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Der’a ve Deyr ez-Zor kentlerinde etkisiz hale getirmeyi başardığı bombalar, silahlı mücadele kararı alan grupların devrim sürecini yeni bir aşamaya taşıdığını gösteriyor.




 

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Der’a ve Deyr ez-Zor kentlerinde etkisiz hale getirmeyi başardığı bombalar, silahlı mücadele kararı alan grupların devrim sürecini yeni bir aşamaya taşıdığını gösteriyor.

Suriye’de yayımlanan es-Savre gazetesi, silahlı grupların ülkede kaos çıkarmak için bombalı saldırı girişimlerine başladıklarını duyurdu.

Gazete, Suriye güvenlik güçlerinin ülkenin güneyindeki Der’a kentindeki bir camiye yerleştirilmiş iki bombayı ve ülkenin doğusundaki Deyr ez-Zor kentindeki kalabalık bir meydana yerleştirilmiş bir bombayı etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

Suriye devlet televizyonu da silahlı grupların Duma kentinde düzenledikleri bir bombalı saldırıda Suriye ordusu istihkam birliğine bağlı üç askerin öldüğünü bildirdi.

Televizyona açıklamada bulunan bir bomba imha uzmanı, terörist grupların son dönemde Suriye’ye soktuğu bombaların 15 kilo ağırlığında olduğunu ve patladığında 100 metrelik bir alanda etkili olacak şekilde tasarlandığını söyledi.

Öte yandan el-Menar televizyonu, Lübnan’dan Suriye’ye gönderilen çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini bildirdi.

Suriye güvenlik güçlerinin Lübnan sınırındaki “Ciydet Yabus” sınır kapısında Irak plakalı bir kamyonda yaptıkları aramada 125 otomatik silah ve 300 bin merminin ele geçirildiği açıklandı.

El-Arabiya televizyonuna demeç veren Suriyeli Siyasi Analist Şerif Şehade, güvenlik güçlerinin Rastan kentinde eğitimli silahlı çetelere karşı operasyonlar başlattığını belirterek bazı yabancı çevrelerin Lübnan üzerinden Rastan kendindeki silahlı gruplara destek verdiğini söyledi.

Rastan kentindeki silahlı çetelerin ortadan kaldırılması için operasyonun gerekli olduğunu belirten Şehade, ülkenin diğer bölgelerindeki terörist grupların da Rastan kentiyle irtibatlı olduğunu ve silahları buradan temin ettiklerini söyledi.

Press TV, Suriyeli bir güvenlik yetkilisinin Rastan kentinde yaşanan çatışmalarda 7 Suriye askerinin öldüğünü açıkladığını bildirirken, Suriye resmi haber ajansı SANA da çatışmalarda 9’u subay, 32 askerin de yaralandığını duyurdu.

Teröristlere yönelik operasyonların sürdüğünü belirten Suriyeli güvenlik yetkilisi, Rastan kentinin havadan bombalandığına ilişkin haberleri de yalanladı.

   



Makaleler

Güncel