ABD’nin Suriye muhalefetine desteği 2006’da başlamış

img
ABD’nin Suriye muhalefetine desteği 2006’da başlamış YDH

YDH- Amerikan basını, Wikileaks internet sitesinde yayımlanan belgelere dayanarak, Washington’un Suriyeli muhaliflere verdiği desteğin 2006 yılında başladığını bildirdi.




 

YDH- Amerikan basını, Wikileaks internet sitesinde yayımlanan belgelere dayanarak, Washington’un Suriyeli muhaliflere verdiği desteğin 2006 yılında başladığını bildirdi.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Amerika’da yayımlanan Christian Science Monitor ve Washington Post gazeteleri tarafından yayımlanan bazı Wikileaks belgeleri, Amerika’nın Suriyeli muhaliflerle 2006 yılında gizli ilişkiler kurduğunu ortaya koydu.

Habere göre Wikileaks’te yayımlanan 21 Şubat 2006 tarihli belgede Amerika’nın bir Beyaz Saray yetkilisi aracılığıyla Suriyeli muhaliflere 5 milyon dolarlık gizli yardımda bulunduğu anlaşıldı.

Belgede, “S” adlı bir kişi, Amerika’nın Suriyeli muhaliflere açıkça ardım yapması durumunda muhaliflerin bundan zarar göreceğini belirterek “maddi yardım yapılması çok iyi; ancak bu gizliliği mutlaka korumamız gerekiyor” ifadelerini kullanıyor.

Suriyeli muhaliflerin maddi açıdan kötü durumda olduklarını belirten “S” adlı Amerikalı yetkili, yardımların doğru kanallarla ve gizli yapılması gerektiğini söylüyor ve “Suriyeli muhaliflere yapılacak yardımlar, tıpkı Refik Hariri’nin 199’larrdaki hayır faaliyetleri gibi doğru yöntemlerle yapılmalı ve siyasi alanda yeni hareketlilikler yaratmalıdır” diyor.

Amerika’nın aynı yıl İranlı rejim muhaliflerine 75 milyon dolarlık yardım yaptığına dikkat çeken “S” adlı Amerikalı yetkili, Washington’un Suriyeli muhaliflere yaptığı yardımı yetersiz bularak “gerçekten yapılan bu yardımlar, Washington’un Suriyeli muhalifleri desteklemeye ne ölçüde değer verdiğin, gösteriyor” diyor.

    



Makaleler

Güncel