Suriye’de İsrail yapımı silahlar ele geçirildi

img
Suriye’de İsrail yapımı silahlar ele geçirildi YDH

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Humus Tartus karayolundaki iki araçta çok sayıda silah ve askeri teçhizat ele geçirdiği bildirildi.




 

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Humus Tartus karayolundaki iki araçta çok sayıda silah ve askeri teçhizat ele geçirdiği bildirildi.

Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesinin haberine göre, Suriye güvenlik güçleri Lübnan’ın kuzeyinden ülkeye giriş yapan bir araçta çok sayıda silah ve askeri teçhizat ele geçirdi. Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, es-Sefir’e yaptığı açıklamada ele geçirilen kaçak silahların İsrail kaynaklı olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Humus Tartus karayolundaki iki araçta yapılan aramalarda ele geçirilen silahlar arasında Uzi marka otomatik silahların ve patlayıcı maddelerin yanı sıra gece görüş dürbünlerinin de bulunduğu bildirildi.

Türkiye’ye sığınan Riyad Esed liderliğindeki Özgür Suriye Ordusu adlı örgütün 27 Eylül’de silahlı mücadele kararı aldığını açıklamasından sonra Suriye güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırılarda artış olurken, Bugün başkent Şam’da toplanan yüz binlerce Suriyeli, ülkeye yönelik dış müdahaleleri protesto etti.

Bugün başkent Şam’da düzenlenen ve bir milyona yakın kişinin katıldığı gösteride hükümetin reform programını destekleyen, terör olaylarını ve dış müdahaleleri kınayan sloganlar atıldığı bildirildi.

     



Makaleler

Güncel