Barzani, cumartesi Tahran’da
YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin cumartesi günü İran’a resmi bir ziyarette bunacağı bildirildi.
YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin cumartesi günü İran’a resmi bir ziyarette bunacağı bildirildi.
Kurdpress haber ajansına demeç veren Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Tahran Temsilcisi Nazım Debbağ, Barzani’ni önümüzdeki cumartesi siyasi ve ekonomik yetkililerden oluşan bir heyetle Tahran’ı ziyaret edeceğini söyledi.
Nazım Debbağ, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin, İranlı üst düzey yetkililerle ikili ve bölgesel meseleler konusunda görüş alışverişinde bulunacağını belirterek ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi, sınırdaki güvenlik sorunları ve Kürdistan Bölgesel Yönetimiyle İran arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gibi konuların görüşmelerin eksenini oluşturacağını ifade etti.
Bir ay kadar önce de Neçirvan Barzani, Mesud Barzani’nin temsilcisi sıfatıyla Tahran’ı ziyaret etmiş ve bu ziyaretten kısa bir süre sonra da PKK’nın İran kolu olarak nitelenen PJAK, militanlarını İran topraklarından çekmişti.
Siyasi gözlemciler, PJAK’ın İran topraklarından çekilmesinde düzenlenen askeri operasyonların ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi üzerinde oluşturulan baskının etkili olduğunu ifade ediyorlar.
Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen Neçirvan Barzani, Mesud Barzani’nin yakında Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.
İlgili Haberler
Kürt ve İsrailli yetkililerden “medya operasyonu”
19 Ağustos 2026 15:33
Irak Kürdistan Bölgesi'nde yolsuzluk denetimi çöktü
18 Ağustos 2026 08:33
İran menşeli İHA’lar IKBY’nin üst düzey yetkililerini hedef aldı
17 Ağustos 2026 14:04
Erbil'de İranlı Kürt grupların karargahına kamikaze İHA saldırısı
31 Temmuz 2026 10:09
