ABD’li politikacılar Suriye operasyonunu ifşa etti

img
ABD’li politikacılar Suriye operasyonunu ifşa etti YDH

YDH- Amerikan Başkanlık seçimlerinde adaylık için yarışan Mitt Romney ile Newt Gingrich tartışmasında ABD’nin Suriye’de rejimi devirmek için gizli bir operasyon planladığı açıklandı.




 

YDH- Amerikan Başkanlık seçimlerinde adaylık için yarışan Mitt Romney ile Newt Gingrich tartışmasında ABD’nin Suriye’de rejimi devirmek için gizli bir operasyon planladığı açıklandı.

Cumhuriyetçi Parti’den 2012’deki başkanlık seçimleri için adaylıklarını açıklayan Amerikalı politikacılardan Mitt Romney ile Newt Gingrich’in katıldıkları bir tartışma programında Amerikan yönetiminin Suriye’ye doğrudan müdahale konusunda başarısız olmasından sonra şimdilerde Suriye’deki rejimi devirmek için gizli bir operasyon yapmaya çalıştığı açıklandı.

Şampress haber ajansı, ABD başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi Parti aday adayları Romney ve Gingrich’in katıldıkları tartışma programında Suriye’ye doğrudan müdahale stratejisinde başarısız olan Amerikan yönetiminin Şam yönetimini devirmek için istihbarat operasyonlarına yöneldiğini ifade ettiklerini bildirdi.

Suriye’nin Amerika’nın düşmanı olan İran’ın müttefiki olduğunu belirten Cumhuriyetçi aday adayları, Obama yönetiminin Suriye’deki yönetimi devirmek için yapacağı gizli operasyonu desteklediklerini söyleyerek bunun Amerika’nın da Arap bölgesinin de yararına olacağını ifade ettiler.

Suriye yönetiminin Arap Birliği’nin sunduğu çözüm planı çerçevesinde silahlarını teslim edenlerin genel af kapsamına alınacağını açıklamasından sonra Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye’deki silahlı gruplara silahlarını teslim etmemeleri çağrısında bulunmuştu.

Amerika’nın Suriye’deki silahlı gruplara destek niteliğindeki bu tutumundan sonra da Arap Birliği yaşanan şiddeti gerekçe göstererek Suriye’nin üyeliğini askıya aldığını açıklamıştı.

   



Makaleler

Güncel