Türkiye, tehlikeli bir oyun oynuyor

img
Türkiye, tehlikeli bir oyun oynuyor YDH

YDH- Türkiye’nin, Suriye’deki yönetimin devrilmesi için Libyalı ve Suriyeli devrimcileri İstanbul’da buluşturduğu bildirildi.




 

YDH- Türkiye’nin, Suriye’deki yönetimin devrilmesi için Libyalı ve Suriyeli devrimcileri İstanbul’da buluşturduğu bildirildi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, dün Libya’daki yeni yönetimin yetkilileri ile Suriyeli isyancıların, İstanbul’da Türk yetkililerin de katıldığı bir toplantı yaptıklarını bildirdi.

Görüşmede Libya’dan Suriyeli muhaliflere silah ve gönüllü savaşçı yardımı sağlaması konusunun ele alındığı bildirildi.

Daily Telegraph’a açıklamada bulunan Libyalı bir yetkili, Libya’dan Suriye’ye silah ve gönüllü savaşçı gönderilmesi yönünde planlar olduğunu belirterek herkesin önümüzdeki haftalarda Suriye’de silahlı eylemler olacağını göreceğini söyledi.

Suriye’ye silah ve savaşçı gönderilmesi yönündeki ilk görüşmenin İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi yetkililerinin bu ayın başlarında Libya’ya yaptığı ziyarette yapıldığını belirten gazete, Suriye Ulusal Konseyi ile bağlantılı bir insan hakları aktivisti olan Visam Taris’in kendilerine yaptığı açıklamada Libyalıların Suriyeli muhaliflere para, silah ve silahlı milis desteğinde bulunma teklifinde bulunduğunu söylediğini yazdı.

İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi’ni tanıyan ilk resmi devlet olan Libya’daki yeni yönetim, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulmasını ve bu bölgenin kontrolünün de Arap Birliği’ne verilmesini teklif etmişti.

Daily Telegraph’a açıklamada bulunan Visam Taris, Libyalı yetkililerin Suriyeli rejim muhaliflerine yaptığı teklifte ciddi olduğunu belirterek Misrata kentindeki bazı Libyalı yetkililerin ilk silah kargosunun Suriye’ye ulaştığından söz ettiğini söyledi.

Kaddafi rejiminin devrilmesinden sonra Trablus’ta ve Libya’nın diğer kentlerinde halkın elinde hafif silahlardan gelişmiş füzelere hatta tanklara kadar birçok silah bulunduğuna dikkat çeken gazete, Trablus’taki Askeri Konsey Yetkilisi Hameda al-Magheri’nin “Libyalılar Suriyeli devrimcilere yakınlık duyuyorlar, çünkü biz Kaddafi ile savaşırken Esed Kaddafi’ye silah gönderiyordu. Libya’da, savaşmak ya da Suriyeli devrimcilere başka şekillerde yardım etmek için Suriye’ye gitmek isteyen binlerce Libyalı var” dediğini nakletti.