Libyalı devrimciler birbirini tasfiyeye başladı

img
Libyalı devrimciler birbirini tasfiyeye başladı YDH

YDH- Muammer Kaddafi’nin linç edilerek devrilmesinden sonra Libyalı devrimciler arasındaki çekişmelerin giderek tırmandığı, Abdulhakim Belhac’ın tutuklandığı bildirildi.




 

YDH- Muammer Kaddafi’nin linç edilerek devrilmesinden sonra Libyalı devrimciler arasındaki çekişmelerin giderek tırmandığı, Abdulhakim Belhac’ın tutuklandığı bildirildi.

Sunday Telegraph gazetesi, Muammer Kaddafi’nin devrilmesinden sonra gücü ele geçiren devrimciler arasındaki çekişmelerin arttığını belirterek Trablus Askeri Konsey Başkanı Abdulhakim Belhac’ın tutuklandığını duyurdu.

Trablus Askeri Konseyi Başkanı Abdulhakim Belhac’ın Libya’nın en önemli havaalanını kontrolü altında tutan Zintan kentine hakim bir grup tarafından tutuklandığı, söz konusu grubun Belhac’ı sahte pasaportla yurt dışına çıkmaya çalışmakla suçlanıyor.

Abdulhakim Belhac’ın Türkiye’ye gelmek isterken havaalanında tutuklandığını belirten Sunday Telegraph, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil'in doğrudan devreye girerek Belhac'ın serbest bırakılmasını istediğini bildirdi.

Zintan İl Meclisi Başkanı Tahir et-Turki, Sunday Telegraph’a yaptığı açıklamada “Belhac, Türkiye’ye sahte pasaportla gitmek istiyordu. Pasaporttaki fotoğraf Belhac’a aitti; ama pasaport Abdulhakim Belhac adına kayıtlı değildi” dedi.

Afganistan savaşında Afganlılarla birlikte savaşmak için bu ülkeye giden Abdulhakim Belhac, daha sonra Amerikalılar tarafından el-Kaide üyesi olarak suçlanmış, CIA tarafından tutuklanan Abdulhakim Belhac, bir süre sonra serbest bırakılmış ve Libya devrimine katılmıştı.

CIA’nın Bangok’taki gizli cezaevinde işkence gördüğü belirtilen Abdulhakim Belhac, Libya devriminde yer alan bir milis gruba liderlik etmiş ve medyada yeni kurulacak hükümetin savunma bakanlığına getirileceği yönünde haberler çıkmıştı.

Abdulhakim Belhac, devrim sırasında verdiği bir demeçte devrime verdiği destekten dolayı NATO’ya teşekkür ettiklerini belirterek “Biz Libya’da bir halk devrimi gerçekleştiriyoruz” demişti.

  



Makaleler

Güncel