Barzani: Kerkük’ün statüsü belirlenmeli
YDH- Birleşmiş Milletlerin Irak Temsilcisi Martin Kobler ile görüşen Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kerkük’ün statüsünün artık belirlenmesi gerektiğini söyledi.
YDH- Birleşmiş Milletlerin Irak Temsilcisi Martin Kobler ile görüşen Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kerkük’ün statüsünün artık belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Birleşmiş Milletlerin Irak Temsilcisi Martin Kobler’i kabul ederek Irak anayasasının 140. maddesi, Kürdistan Kerkük sorunu ve Suriye’de yaşanan gelişmeleri görüştü.
Birleşmiş Milletlerin Irak Temsilcisi Martin Kobler’e Kerkük’ün durumunun artık belirlenmesi gerektiğini söyleyen Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, “Tüm şartlar, anayasanın 140. Maddesinin uygulanması için uygun durumdadır, biz Birleşmiş Milletlerin bu konuda adım atmasını bekliyoruz” dedi.
Martin Kobler’in ise Barzani’ye Irak’taki tüm siyasi grupların bu bölge ile ilgili sorunların çözümü konusunda diyalog ve müzakere başlatması gerektiğini söyledi.
İlgili Haberler
Kürt ve İsrailli yetkililerden “medya operasyonu”
19 Ağustos 2026 15:33
Irak Kürdistan Bölgesi'nde yolsuzluk denetimi çöktü
18 Ağustos 2026 08:33
İran menşeli İHA’lar IKBY’nin üst düzey yetkililerini hedef aldı
17 Ağustos 2026 14:04
Erbil'de İranlı Kürt grupların karargahına kamikaze İHA saldırısı
31 Temmuz 2026 10:09
