Esed’i devirdikten sonra İran, Hizbullah ve Hamas’la ilişkiyi keseceğiz

img
Esed’i devirdikten sonra İran, Hizbullah ve Hamas’la ilişkiyi keseceğiz YDH

YDH- İstanbul’da kurulan Suriye karşıtı örgütün lideri Burhan Galyon, Suriye’deki mevcut yönetimi devirip iktidarı ele geçirince İran, Hizbullah ve Hamas’la ilişkileri keseceklerini söyledi.




 

YDH- İstanbul’da kurulan Suriye karşıtı örgütün lideri Burhan Galyon, Suriye’deki mevcut yönetimi devirip iktidarı ele geçirince İran, Hizbullah ve Hamas’la ilişkileri keseceklerini söyledi.

Amerika’da yayımlanan Wall Street Journal gazetesine demeç veren Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim karşıtı örgütün Lideri Burhan Galyon, Beşşar Esed yönetimi devrildikten sonra Suriye’de kim yönetimi ele geçirirse geçirsin İran, Hizbullah ve Hamas’la ilişkilerin kesileceğini söyledi.

İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı örgütün lideri Burhan Galyon, ülkenin ana muhalefet grubu tarafından yönetilecek bir Suriye hükümetinin Şam’ın İran’la askeri ilişkilerini keseceğini ve Ortadoğu’daki Hizbullah ve Hamas gibi militan gruplarına silah desteğine son vereceğini söyledi.

Bölgenin çekirdeğindeki güçlerin ciddi bir şekilde yer değiştireceğinden söz eden Burhan Galyon, Suriye’deki hareketliliğin Suriye’nin bölgedeki büyük Arap güçleriyle tekrar ittifak kurularak yeniden konumlandırılmasının bir parçası olduğunu söyledi.

Uluslar arası toplumu Suriye’ye karşı daha saldırgan adımlar atmaya çağıran Galyon, uçuşa yasak bölge kurulmasını önerdi.

Hedeflerinin sivilleri koruyup Suriye yönetiminin uyguladığı şiddeti durdurmak için mekanizmalar üretmek olduğunu belirten Burhan Galyon, “Rejimi insan haklarına saygı duymaya zorlamak için güç kullanmaya dayalı tedbirler almanın şart olduğunu söylüyoruz” dedi.

Rejimin devrilmesi durumunda Suriye’nin İran’la istisnai bir ilişkisinin olmayacağını belirten Galyon, “İstisnai ilişkiyi kırmak demek stratejik ve askeri ittifakı kırmak demektir. Suriye rejiminin devrilmesinden sonra Hizbullah aynı olmayacak” dedi.